detector.media
24.05.2018 14:24
Студія «Мамахохотала» створює мультсеріал «Небезпечна зона» для НЛО TV
Студія «Мамахохотала» створює мультсеріал «Небезпечна зона» для НЛО TV
19 травня в «Українському домі» відбувся фестиваль Kyiv Comic Con, на якому студія «Мамахохотала» разом з телеканалом НЛО TV презентували свій мультсеріал «Небезпечна зона».

Чому автори «Мамахохотала» вирішили зайнятися анімацією, скільки людей працює над створенням серіалу і що таке «Небезпечна зона»? На запитання відповідають автори ідеї, сценаристи Артур Губка та Степан Олійник і продюсер мультсеріалу Рома Грищук.

Чому ви вирішили зайнятися мультиком?

Рома Грищук: Наші сценаристи (Артур Губка та Степан Олійник) принесли ідею мультсеріалу. Нам вона сподобалася, і ми вирішили презентувати її каналу. НЛО TV дали добро на виробництво, і тут легка частина закінчилася. Далі потрібно було зібрати команду аніматорів, художників, опрацювати персонажів, їхні характери, візуальний прояв і голоси.

Як прийшла ідея мультика «Небезпечна зона»?

Артур Губка та Степан Олійник: В автобусі, по дорозі на фестиваль КВН в м. Сочі. Шлях був довгий і часу було багато. Вирішили не витрачати його на перегляд фільму або мультфільму, а придумати щось своє, сміливе і нове для України.

Як довго йде робота над мультиком?

Р.Г.: Вже більше року працюємо над першою серією. Це виявилося не так просто і не так швидко, як думали спочатку. Анімація - дуже копіткий і складний процес. Наприклад, в якийсь момент, ми взагалі переробили всіх персонажів, хоча половина серії вже була промальованою.

Якщо вас будуть порівнювати з американськими проектами, ви будете сприйматися це як комплімент чи все-таки це буде ображати?

А.Г. та С.О.: Як комплімент. Круто, коли тебе порівнюють з найкращими. Якщо люди знаходять подібність - значить у нас вийшло зробити добре.

На кого розрахований мультик «Небезпечна зона»? Якій аудиторії він буде цікавий?

А.Г. та С.О.: На аудиторію, яка цінує хороші продукти і вміє посміятися над українськими реаліями і в якомусь сенсі над собою.

Коли ви тільки починали працювати над мультфільмом, ви ж не розуміли, як це робиться. Як навчилися? Хто допомагав?

Р.Г.: Майже вся команда вперше створює анімаційний продукт. Зараз ми створюємо мультик методом проб і помилок. Ми досі до кінця не розуміємо, як це все правильно налаштувати. Але, з кожним місяцем відчуваємо, що накопичується досвід, як не потрібно робити і вимальовується розуміння того, що нам варто робити.

Коли очікувати вихід мультфільму і на якому етапі створення він зараз?

Р.Г.: Зараз закінчили повністю пілотну серію, створили всіх персонажів. Працюємо над наступними серіями. 

Чи будуть актори студії «Мамахохотала» брати участь в озвучці мультика?

Р.Г.: Поки фінальний каст голосів ще не затвердили, але, наприклад, Іра Хоменко озвучувала маму в пілоті.

Після виходу мультика на канал, що плануєте робити далі? Чи є ідеї?

Р.Г: Як мінімум, ми точно розуміємо, що на «Небезпечній зоні» зупинятися не будемо.

За сюжетом мультсеріалу, у самому центрі України утворилася зона екологічної катастрофи: звалище радіаційних відходів. Влада евакуювала всіх жителів і обнесла місце катастрофи парканом. Згодом всі звірі, які залишилися в зоні, еволюціонували і створили соціум. Разом з ними, в "небезпечній зоні" залишилася жити тільки одна українська родина. Карпенки намагаються жити звичайним життям пересічної української сім'ї, хоча в соціумі антропоморфних тварин це не так вже і просто робити.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY