detector.media
24.05.2018 12:09
Фільм «Дике Поле» за романом «Ворошиловград» вийде в прокат 8 листопада
Фільм «Дике Поле» за романом «Ворошиловград» вийде в прокат 8 листопада
Повнометражна стрічка режисера Ярослава Лодигіна за твором Сергія Жадана «Ворошиловград», що став кращим українським романом десятиліття за версією літературної премії ВВС Україна, вийде в прокат 8 листопада 2018 року.

Про це на конференції Kyiv Comic Con оголосили режисер фільму Ярослав Лодигін і продюсер Володимир Яценко, – повідомляє прес-служба Film.ua Group.

Нагадаємо, раніше планувалося, що прем’єра стрічки «Дике поле» відбудеться 11 жовтня.

Наразі фільм знаходиться на стадії постпродакшну.

Перед виходом у широкий прокат його планують показати в невеликих містах на Сході України, в тому числі в Старобільську, де пройшла основна частина зйомок.

Як писав «Детектор медіа», у 2016 році проект фільму «Ворошиловград» переміг у Дев’ятому пітчингу Держкіно, набравши найбільшу кількість балів серед усіх проектів – 43.

2 грудня 2016 року українська компанія Limelite, швейцарська Film Brut і Держкіно України уклали контракт на виробництво повнометражного ігрового фільму «Ворошиловград». Бюджет стрічки складає 30,98 млн грн (1 млн 100 тисяч євро), половину із цих коштів (15,49 млн грн) надає Держкіно.

У команді фільму – режисер Ярослав Лодигін, оператор Сергій Михальчук, автор роману Сергій Жадан, драматургиня та сценаристка Наталія Ворожбит, продюсер Володимир Яценко. У фільмі знялися: Олег Москаленко, Олексій Горбунов, Руслана Хазіпова, Володимир Ямненко, Георгій Поволоцький, Євгенія Муц, Ігор Портянко та ін.

У листопаді минулого року стрічка отримала головний приз секції Work in Progress міжнародного кінофоруму Connecting Cottbus, який щороку проходить у місті Котбус, що в Німеччині.

Копродюсер українського фільму «Дике поле» Міклош Гімеш зібрав більше мільйона гривень на швейцарській краудфандинговій платформі Wemakeit.com.

Генеральним медіапартнером стрічки «Дике Поле» виступає телеканал «Україна». Офіційний партнер фільму — компанія «Київстар». Інформаційний партнер — журнал «Новое время». Дистриб’ютор в Україні – компанія MMD. Днями стало відомо, що промо-кампанією стрічки займатиметься Film.ua Group.

Сергій Жадан випустив «Ворошиловград» в 2010 році. За сюжетом, головний герой Герман отримує телефонний дзвінок. Його брат, власник старої бензоколонки, зник. Герман змушений повернутися до рідного Донбасу, де він не був багато років, щоб розібратися з ситуацією. Там він зустрічається з реальними та вигаданими персонажами, друзями дитинства та місцевою мафією, яка намагається відібрати його бізнес. Несподівано для себе Герман усвідомлює, що захищає не лише бензоколонку, але й своє минуле, майбутнє та свій дім. Він вирішує залишится в рідному місті з людьми, які люблять його, потребують його захисту на вірять йому.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY