detector.media
23.05.2018 23:15
Адміністрація Президента України вимагає спростування від BBC
Адміністрація Президента України вимагає спростування від BBC
Прес-служба Адміністрації Президента України Петра Порошенка назвала брехнею інформацію британського суспільного мовника BBC про те, що зустріч Петра Порошенка з президентом США Дональдом Трампом у 2017 році була організована за гроші.

«Відверта брехня, наклеп і фейк. Саме так ми оцінюємо дезінформацію про те, ніби зустріч президентів України і США була організована за гроші. Українсько-американський саміт у червні 2017 року був організований винятково офіційними дипломатичними каналами, зокрема Посольством України у США», - йдеться в повідомленні прес-служби АП.

«Вважаємо, що поширена відверта дезінформація є частиною фейкової кампанії з дискредитації українсько-американських взаємин, а також персональною атакою на президентів України та США. Оскільки в процесі підготовки даного матеріалу було проігноровано коментар про недостовірність цієї інформації, ми вимагаємо його спростування. В разі, якщо це не відбудеться, залишаємо за собою право подати позов до суду», - повідомила прес-служба АП.

Раніше інформаційна служба BBC - ресурс BBC News - із посиланням на власні джерела повідомила, що особистий юрист Дональда Трампа - Майкл Коен - отримав таємний платіж у щонайменше 400 тисяч доларів за допомогу в організації переговорів між президентом США і Петром Порошенком. ВВС зв'язалася із Майклом Коеном, а також двома українськими посадовцями, які нібито організовували платіж, і всі троє заперечили цю історію.

Скорочену версію матеріалу про це оприлюднило українською мовою Українська служба BBC - ресурс «BBC Україна», також сюжет про розслідування BBC вийшов у телепрограмі «BBC News Україна», що виходить в ефірі телеканалу «Громадське» та на сайті bbc.ua. Через годину після публікації, близько 22:10 «BBC Україна» оприлюднило спростування Адміністрації президента, однак на сайті BBC News станом на 23:10 цього спростування не публікували.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY