detector.media
23.05.2018 19:21
Судове засідання щодо апеляції на вирок Крисіну у справі про вбивство журналіста Веремія продовжиться 13 червня
Судове засідання щодо апеляції на вирок Крисіну у справі про вбивство журналіста Веремія продовжиться 13 червня
Апеляційний суд Києва у рамках розгляду апеляції на умовний вирок Юрію Крисіну у справі про вбивство журналіста В'ячеслава Веремія призначив судові дебати на 13 червня.

Про це оголосив суддя Микола Ященко, повідомляє «Укрінформ».

«Колегія суддів приймає рішення про оголошення перерви для підготовки учасників процесу до судових дебатів до 13 червня, на 15:30», - сказав Ященко.

Зазначається, що на засіданні у середу суд дослідив матеріали, що характеризують особу Крисіна. Він також ухвалив відмовити у повторному допиті свідків Чемеса і Чередніка та у повторному дослідженні матеріалів слідчого експерименту. Відмовлено й у дослідженні відеозапису за клопотанням представника потерпілої.

Zк повідомляв «Детектор медіа», журналіста В'ячеслава Веремія вбили в Києві в ніч проти 19 лютого 2014 року. Він зі своїм колегою поверталися з редакції додому на таксі. У центрі Києва на машину напали озброєні невідомі, витягли водія і пасажирів, почали їх бити залізними прутами, потім вистрелили у журналіста. В'ячеслав Веремій помер у лікарні швидкої допомоги від вогнепального поранення. 

Шевченківський районний суд Києва 22 грудня визнав винним фігуранта справи про вбивство журналіста В’ячеслава Веремія Юрія Крисіна – йому призначили покарання у вигляді чотирьох років позбавлення волі з випробувальним терміном два роки. Генеральна прокуратура наполягала на шести роках позбавлення волі для Юрія Крисіна, який бив журналіста. Крисін визнав себе винним у хуліганстві.

Після цього медійники та правозахисники виступили із заявою, у якій наполягали на повному та об’єктивному дослідженні справи Крисіна.

З 17 по 29 січня до Апеляційного суду міста Києва надійшло чотири апеляційних скарги щодо вироку засудженого.

1 березня Юрій Крисін не з’явився до Апеляційного суду Києва, де мав відбутися розгляд апеляції щодо його умовного вироку за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 4 ст. 296 КК України (напад на журналіста В’ячеслава Веремія, який загинув у лютому 2014 року). Суд вирішив перенести засідання на 19 березня та застосувати щодо Крисіна привід (примусову доставку).

19 березня Юрій Крисін без адвоката прибув до Апеляційного суду Києва і повідомив, що не отримував повідомлень про те, що йде апеляційний процес і зазначив, що не має адвоката. Суд зобов’язав Крисіна якнайшвидше ознайомитись з матеріалами справи та знайти собі адвоката до 2 квітня.

29 березня Дарницький районний суд Києва арештував на два місяці без можливості внесення застави Юрія Крисіна у справі про викрадення та катування учасників Євромайдану.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY