detector.media
23.05.2018 15:13
СБУ стверджує, що повідомлення про теракти ІДІЛу в Києві йдуть з РФ
СБУ стверджує, що повідомлення про теракти ІДІЛу в Києві йдуть з РФ
Служба безпеки України закликає українських журналістів не поширювати у ЗМІ інформацію про нібито заплановані терористичною організацією Ісламська Держава теракти у Києві під час проведення Ліги Чемпіонів УЄФА

Про це на своїй сторінці у Facebook написала прес-секретар СБУ Олена Гітлянська.

За її словами, в одній із соціальних мереж з’явилося повідомлення від імені терористичної організації ІДІЛ про нібито заплановані на 26 травня у Києві терористичні атаки під час проведення фінального матчу Ліги Чемпіонів УЄФА. 

«Наші експерти, дослідивши ці повідомлення, встановили, що вони розміщувались з акаунтів, які не мають відношення до самого ІДІЛ. 
Тому ми вважаємо, що інформаційний "вкид" був зроблений з єдиною метою – залякати та посіяти паніку серед мешканців та гостей столиці України»,
– написала пані Гітлянська.

Вона закликала журналістів «не поширювати сумнівні повідомлення від іноземних таблоїдів, які було вигадано "за поребріком"».

Зазначимо, про нібито теракти у Києві написало британське видання The Sun. Медіа посилається на «приватні чат-групи у зашифрованому додатку для передачі повідомлень Telegram» і опублікувало плакати із зображенням терористів на фоні НСК «Олімпійський» у Києві.

Видання також надає цитату директора з розвідки для Європи та Америки в Max Security Solutions Олі Уілшир, який говорить, що у терористів ІДІЛу, ймовірно, немає можливостей здійснити теракт у Києві та що вони мають намір «націлитися на чемпіонат світу з футболу в РФ».

Нагадаємо, у квітні 2018 року Служба безпеки України просила журналістів не створювати штучних сенсацій на справі народного депутата Надії Савченко і припинити репортажі про пошуки у неї вдома гранатометів.

Фото: з сайту The Sun

 

 

 

 

 

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY