detector.media
22.05.2018 17:35
В Україні розпочав роботу новий сервіс для аналізу та управління інформацією AttackIndex
В Україні розпочав роботу новий сервіс для аналізу та управління інформацією AttackIndex
Протягом місяця доступна безкоштовна реєстрація.

В Україні розпочав роботу новий сервіс для аналізу та управління інформацією AttackIndex. Новий сервіс дозволяє ефективніше проводити журналістські розслідування, визначати рівень інформаційних загроз, активності інформкампаній, або контролювати перебіг власних кампаній та повідомлень.

За результатами роботи фахівців із дослідження інформації було створено систему, яка оцінює ступінь інформаційної загрози за 10-бальною шкалою. Власне, отримавши бал, вже можна оцінити ступінь розвитку ситуації та її активність.

AttackIndex — інтегральний показник рівня інформаційної небезпеки, що враховує наявність інформаційної активності, відхилення від звичайного фону, наявність інформаційних операцій та стадій їхнього розвитку, ретроспективу і динаміку негативної тональності публікацій, ступінь хаотичності процесів.

За запитом сервіс визначає наявність або відсутність скерованого поширення інформації (фейки, «джинса», інформатаки, «чорний PR» та інші приховані інформаційні кампанії), наявність природного спалаху зацікавленості до ваших подій, послідовність поширення інформації, топ джерел інформації. Також сервіс здатен виявити, хто та які емоції транслює стосовно персон чи організацій, хто розпочав інформаційну кампанію та як пов’язані її учасники. В ретроспективі до 20 років можна побачити, в який день, скільки разів і хто робив публікації на тему. До бази даних AttackIndex входять українські, російські та іноземні сегменти Інтернету.

AttackIndex відкритий до співпраці з дослідницькими компаніями й аналітичними агенціями. Сервіс може бути інтегрований в існуючу інфраструктуру як додатковий інструмент для дослідження інформаційного поля в межах визначених масивів. У процесі інтеграції можливе підключення баз даних клієнта і роботи в їхньому ізольованому полі.

«Аналіз інформації сьогодні важливий для кожної людини. Розуміння того, де нам транслюють «заказуху», а де — продуману інформаційну кампанію, допомагає отримати вірну орієнтацію в цифровому світі. — говорить Елліна Шнурко-Табакова, суспільний діяч та лідер проекту Index Systems. — Крім того, не зайвим буде знати й розуміти, як ти особисто виглядаєш в інформаційному просторі, чи твої близькі, партнери, колеги і конкуренти, або твої бізнес і бренд. Зазвичай такий аналіз у «ручному» режимі потребує годин рутинної роботи. AttackIndex за декілька хвилин збере та проаналізує інформацію, необхідну для прийняття обґрунтованих управлінських рішень».

Протягом місяця тестова версія AttackIndex буде доступна безкоштовно. Для цього потрібно лише зареєструватися за посиланням https://attackindex.com/ та автоматично отримати безкоштовний пакет, який дає можливість протестувати аналітичну систему при дослідженні власних ключових слів в онлайн-режимі.

У комерційній версії будуть реалізовані англійська та українська версії інтерфейсу, а також, у найближчий час, розширені функціональні можливості сервісу. Зараз у розробці — прогнозування, зокрема й щодо стабільності інформаційної ситуації та очікуваних змін у майбутньому.

Для довідки

«Структурування невизначеності» — об’єднує та надихає засновників і членів команди Index Systems, яка володіє правами на бренд AttackIndex.

Ідея й перші розробки сервісу народилися в процесі «ручної роботи» з визначення інформаційних загроз і розшифровок гібридної війни, що ведеться Російською Федерацією.

AttackIndex — аналітична система, яка використовує технології роботи з Big Data, зокрема машинне навчання, комплекс аналітичних алгоритмів, інструменти збору й візуалізації даних. Для аналізу використовуються відкриті джерела, бази моніторингу та масиви даних з онлайн-медіа й соціальних мереж. Аналіз інформації можливий як в онлайн-режимі, так і в ретроспективі до 20 років.

За запитом сервіс визначає інтегрований показник рівня інформаційної небезпеки, з урахуванням наявності інформаційної діяльності, діяльності можливих конкурентів, відхилення від середнього інформаційного тла, наявності чи відсутності інформаційної операції щодо об’єкта, а також етапи її розвитку, ретроспективу й динаміку негативної тональності публікацій, ступінь хаотичних процесів.

AttackIndex приймає значення від 0 до 10, де 0 означає відсутність інформаційних загроз, а 10 — максимально ймовірне агресивне інформаційне оточення.

Система дозволяє зберігати звіти у власному кабінеті сервісу, експортувати їх у формат PDF і роздруковувати.

Таким чином, AttackIndex дозволяє швидко визначити: чи ведеться проти когось інформаційна атака або стався природний спалах зацікавленості до події; коли почалася інформаційна операція, наскільки вона інтенсивна і масштабна; які сайти та акаунти в соцмережах використовуються; чи є спікери і хто вони, які емоції про вас вони транслюють суспільству; хто став ініціатором та як пов’язані її учасники; як усунути або нівелювати наслідки атаки; типові сценарії протидії інформаційним загрозам.

Партнерами проекту виступають компанії Infostream, PNN та Укркомлайн.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY