detector.media
Олеся Анастасьєва
для «Детектора медіа»
22.05.2018 16:51
Обрано членів експертної ради Мінкульту з «патріотичного кіно»
Обрано членів експертної ради Мінкульту з «патріотичного кіно»
22 травня члени конкурсної комісії обрали 10 осіб, яких рекомендували Міністерству культури України включити до складу Експертної ради з відбору кінопроектів для надання державної фінансової підтримки на виробництво (створення) та розповсюдження фільмів патріотичного спрямування.

Конкурсна комісія обрала таких експертів:

  1. Володимир Войтенко – кінокритик, чинний член експертної комісії Держкіно;
  2. Андрій Дончик – режисер, чинний голова експертної комісії Держкіно;
  3. Людмила Горделадзе – керівниця кінотеатру «Жовтень», чинний член експертної комісії Держкіно.
  4. Олена Касавіна – режисерка-мультиплікаторка;
  5. Роман Мартиненко – керівник дистриб’юторської компанії MMD;
  6. Ольга Пантелеймонова – генеральна директорка українського підрозділу групи компаній Star Media;
  7. Володимир Яценко – продюсер, керівник продакшну LimeLite;
  8. Євген Буцан – директор юридичного департаменту «Медіа Групи Україна»;
  9. Анатолій Максимчук – заступник генерального директора медіа групи StarLightMedia;
  10. Вікторія Ярмощук – керівниця медіаконсалтингової компанії MRM (Film.ua Group), радниця міністра культури.

Зазначимо: перших сімох кандидатів одноголосно підтримали всі шестеро присутніх на засіданні членів конкурсної комісії, а останні троє експертів набрали по п’ять голосів.

До участі в конкурсі було допущено 30 осіб. Перша заступниця голови Нацради з питань телебачення і радіомовлення Ольга Герасим’юк свою кандидатуру відкликала, також свої кандидатури відкликали Максим Асадчий та Наталія Стрибук. Таким чином, експертів обирали з-поміж 27 кандидатів. До конкурсної комісії, яка обирала експертів, увійшли 8 осіб.

Згідно з положенням, Експертна рада утворюється у складі 13 осіб. Окрім конкурсу, на якому обрали 10 членів, по одній особі запропонували Міністерство культури – Юлія Сінькевич (генеральна продюсерка Одеського міжнародного кінофестивалю), Міністерство молоді та спорту – Ігор Коваль (директор Індустріального телевізійного комітету), а також Міністерство оборони – Яна Холодна (керівниця Центральної телерадіостудії Міноборони).

Нагадаємо, що минулого року під час підготовки до другого читання держбюджету на 2018 рік у бюджеті з’явилася нова бюджетна програма Міністерства культури – «виробництво (створення) та розповсюдження фільмів патріотичного спрямування». У 2018 році на неї виділено 500 млн грн. Детальніше про те, що це за програма та як Мінкульт планує розпоряджатися цими коштами, – читайте в матеріалі Олесі Анастасьєвої «Патріотичнекіно: що, як і навіщо?».

26 лютого стало відомо, що членам колегії Міністерства культури запропонували на засіданні колегії 27 лютого розглянути проект Рекомендацій щодо оцінки фільмів патріотичного спрямування. Копію документа, запропонованого до розгляду, оприлюднив «Детектор медіа».

11 травня Мінкульт оголосив про початок прийому документів для конкурсу кінопроектів. Детально про особливості конкурсу – читайте незабаром на нашому сайті.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY