detector.media
22.05.2018 09:15
Сенцов голодує, маючи проблеми зі здоров'ям – Дінзе
Сенцов голодує, маючи проблеми зі здоров'ям – Дінзе
Адміністрація російської колонії у Лабитнангі взяла у кримського політв'язня, режисера Олега Сенцова необхідні аналізи.

Про це під час прес-конференції в Києві журналістам повідомив адвокат Сенцова Дмитро Дінзе, пише «Радіо Свобода».

За його словами, в Сенцова є проблеми зі здоров'ям: «Адміністрація колонії в курсі, що голодування здійснюватиметься на тлі його захворювання серця, яке в нього є з дитячого віку. Ще в нього ревматизм нижніх кінцівок».

Наразі Сенцов утримується в окремій камері під постійним наглядом.

Як повідомляв «Детектор медіа», 14 травня Сенцов оголосив безстрокове голодування з вимогою звільнити всіх українських політв’язнів у Росії. Керівництво російської колонії у Лабитнангі пригрозило Сенцову примусовим годуванням.

Уповноважена Верховної Ради України з прав людини Людмила Денисова звернулася до російської колеги Тетяни Москалькової через голодування засудженого в РФ українського режисера Олега Сенцова. Вона попросила пані Москалькову особисто перевірити умови утримання та можливість надання Сенцову медичної допомоги.

За даними правозахисників, зараз приблизно 60 громадян України позбавлені волі за політичними мотивами на території Росії і в окупованому нею Криму. Міністерство закордонних справ України направило вже приблизно 300 нот до Росії з вимогою звільнити українців, які там перебувають.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY