detector.media
21.05.2018 18:00
Офіційне видання уряду РФ видалило із замітки кінокритика про Канни згадку про Лозницю та «Донбас»
Офіційне видання уряду РФ видалило із замітки кінокритика про Канни згадку про Лозницю та «Донбас»
Сам кінокритик стверджує, що заради цієї згадки і було написано замітку, а урядове видання РФ його «підставило».

Офіційне видання уряду РФ «Российская газета» видалило із замітки кінокритика Валерія Кічіна про призи Каннського кінофестивалю згадку про українського режисера Сергія Лозницю, фільм «Донбас» якого отимав нагороду за кращу режисуру. Про це написали у Facebook російський кінематографіст Олексій Медведєв та сам Валерій Кічін.

«Ситуація [з купюрою про приз Лозниці в Каннах] мені здається абсолютно неприпустимою. І принципово іншою порівняно з тими цензурними обмеженнями, які вводилися до цього», - пише Медведєв.

Сам Кічін стверджує, що згадку про Лозницю і фільм «Донбас» було вирізано з тексту замітки без його відома редактором. Цим урядове видання РФ, за словами критика, його «підставило».

«На совісті газети залишиться те, що вона підставила свого співробітника, опублікувавши замітку, під якою він вже не міг би підписатися, але чомусь залишивши його підпис. Як залишиться на совісті тих, хто тепер захоплено розмахує нагайками в соцмережах, що прийшла комусь в голову дивна версія про журналіста, який сам прибрав зі свого тексту рядки, заради яких, власне, замітка і була написана», - зазначив Кічін.

«Сергію Лозниці приношу свої вибачення за те, що трапилося, але до чого стосунку я не маю. Втім, він все, сподіваюся, прекрасно розуміє - він про це зробив фільм», - додав критик.

При цьому про отримання Лозницею призу за фільм «Донбас» розповіли багато російських ЗМІ, в тому числі державні інформагентства, повідомляє «Укрінформ».

Як раніше повідомлялося, фільм «Донбас» Сергія Лозниці отримав премію за найкращу режисуру на Каннському фестивалі. Вихід стрічки в український прокат запланований на 2018 рік.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY