detector.media
21.05.2018 10:18
Побиття кореспондента СТБ в Ужгороді перекваліфіковано, як погроза або насильство щодо журналіста
Побиття кореспондента СТБ в Ужгороді перекваліфіковано, як погроза або насильство щодо журналіста
За втручання прокуратури, кримінальне провадження розпочате за ознаками хуліганства (ч.1 ст.296 КК України) по факту побиття кореспондента телеканалу СТБ Віталія Глаголи у кінотеатрі «5 елемент» в Ужгороді перекваліфіковано, як умисне заподіяння журналісту побоїв у зв’язку із здійсненням цим журналістом законної професійної діяльності (ч.2 ст. 345-1 КК України)

Про це повідомляє прес-служба Прокуратури Закарпатської області у Facebook.

«З метою встановлення всіх обставин справи та прийняття законного рішення, Ужгородська місцева прокуратура надала письмові вказівки слідчому ВП Ужгородського ВП ГУНП в Закарпатській області, який здійснює досудове розслідування у даному кримінальному провадженні», – йдеться у повідомленні прокуратури.

У прес-службі зазначають, що цією статтею передбачене покарання у вигляді обмеження волі на строк до п’яти років або позбавлення волі на той самий строк.

Нагадаємо, 16 травня в Ужгороді під час конфліктної ситуації між адміністрацією кінотеатру «5 елемент» та відвідувачкою закладу постраждав кореспондент телеканалу СТБ Віталій Глагола. Журналіст фактично не знаходився під час виконання редакційного завдання, але вирішив зняти інцидент. Слідчі розслідують справу як хуліганство. В Закарпатській обласній організації НСЖУ вважають, що мало місце перешкооджання журналістській діяльності. Колеги пана Глаголи направили колективне звернення щодо перекваліфікації справи начальнику Ужгородського відділку поліції ГУНП в Закарпатській області Віталію Мацолі та старшому слідчому Н.Боднару.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY