detector.media
19.05.2018 17:48
У Києві 4 червня відбудеться презентація книги журналіста Асєєва, який перебуває у полоні бойовиків
У Києві 4 червня відбудеться презентація книги журналіста Асєєва, який перебуває у полоні бойовиків
Презентація книги розпочнеться о 15:00 в фонді «Ізоляція».

У Києві 4 червня відбудеться презентація книги журналіста Станіслава Асєєва, який перебуває у полоні бойовиків у Донецьку з червня 2017 року. Про це «Детектору медіа» розповіла редакторка «Радіо "Донбас.Реалії"» (проект «Радіо Свободи») Тетяна Якубович.

«Це буде збірка його статей, які вийшли на "Радіо Свобода", в "Дзеркалі тижня", "Укртижні", "Укрправді". Видає її "Радіо Свобода" у видавництві "Люта справа". Передмови написали релігієзнавець Ігор Козловський, викладач Стаса, який провів 2 роки в полоні, Єгор Фірсов, його однокурсник, редактори, які з ним працювали, - Сергій Рахманін ("Дзеркало тяжня"), Дмитро Крапивенко ("Український тиждень"), Мар'яна Драч ("Радіо Свобода")», - розповіла вона.

За словами Тетяни Якубович, обкладинку намалював Сергій Захаров - художник, який теж був у полоні бойовиків.

Презентація книги розпочнеться о 15:00 в фонді «Ізоляція».

Як повідомляв «Детектор медіа», Станіслав Васін (справжнє ім’я – Станіслав Асєєв) не виходив на зв’язок з колегами з проекту «Радіо Свобода» «Радіо "Донбас.Реалії"» з 2 червня 2017 року. У редакції припустили, що його могли взяти в полон бойовики «ДНР», а сторінку у Facebook – зламали. 

14 червня міжнародна правозахисна організація «Репортери без кордонів» закликала негайно звільнити Станіслава Асєєва (Васіна).

18 липня Комітет Верховної Ради України з питань свободи слова та інформаційної політики опублікував заяву, у який зазначено, що неправомірне затримання Станіслава Асєєва за абсурдним звинуваченням проросійськими бойовиками його у шпигунстві на тимчасово окупованих територіях є грубим порушенням прав людини та свободи ЗМІ.

НСЖУ заявила, що життя Станіслава Асєєва під загрозою, й арешт українського журналіста та інших людей, із якими він підтримував контакт, – свідчення тотальних утисків свободи слова та свободи думки на окупованій частині Донбасу.

31 липня представниця України у гуманітарній підгрупі на Мінських переговорах Ірина Геращенко повідомила, що під час скайп-конференції Мінської гуманітарної підгрупи, представники ОРДЛО повідомили про місцезнаходження українського журналіста, блогера Станіслава Асєєва (Васіна).

12 вересня представник ОБСЄ з питань свободи ЗМІ Арлем Дезір в кулуарах конференції ОБСЄ з імплементації зобов'язань у галузі людського виміру у Варшаві заявив, що Офіс Представника ОБСЄ з питань свободи ЗМІ стежить за справами незаконно затриманих і переслідуваних українських журналістів Романа Сущенка, Миколи Семени і Станіслава Асєєва. 

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY