detector.media
Мар'яна Закусило
«Детектор медіа»
18.05.2018 15:33
Один з переможців конкурсу цифрових радіостанцій так і не отримав ліцензії
Один з переможців конкурсу цифрових радіостанцій так і не отримав ліцензії
Інші дев’ять переможців конкурсу вже отримали свої ліцензії. Але Концерн РРТ не вмикає цифрових радіопередавачів у Києві, бо чекає підписання договорів з радіостанціями.

Один з переможців конкурсу Національної ради з питань телебачення і радіомовлення на цифрове радіо в Києві – ТОВ «Київське цифрове радіо» (радіостанція «Перше цифрове») – не сплатив ліцензійного збору у встановлений законом строк і так і не став ліцензіатом. 17 травня Нацрада скасувала своє рішення про визначення цієї компанії переможцем конкурсу.

Наступним же рішенням Нацрада вирішила оголосити конкурс на місце в мультиплексі цифрових радіостанцій, яке стало вакантним внаслідок втрати «Першим цифровим» його перемоги. Оголошення про конкурс невдовзі опублікують в газеті «Голос України». Таким чином, це вже третій конкурс на цифрове радіо в Києві після першого на 14 місць і повторного на чотири вакантні місця в мультиплексі.

ТОВ «Київське цифрове радіо» – новачок у галузі телерадіомовлення. Компанія презентувала на конкурсі концепцію радіостанції «Перше цифрове». Своєю місією оголосила популяризацію української культури та заохочення громадян до критичного мислення. Одна з цінностей радіостанції – патріотизм. Директор і власник – науковець Володимир Омельчук – заявив, що має гроші на радіостанцію зі своєї наукової роботи. З його слів, команда, яка працювала над радіостанцією, долучалася до створення проектів про спецслужби на UATV, ICTV, мала домовленості про співпрацю зі Спілкою письменників, з Державним фотофоноархівом.

Інші дев’ять переможців конкурсу цифрових радіостанцій вчасно сплатили ліцензійний збір і днями вже отримали свої ліцензії. Мова йде про «Радіо Марія», Old Fashioned Radio, Zemlya, Hype Radio, «Країна ФМ», «Українське радіо», «Промінь», «Культура» і «Мейдан». Деякі з цих радіостанцій готові вже розпочинати цифрове мовлення, але Концерн радіомовлення, радіозв’язку і телебачення поки що не вмикає передавачів.

Генеральний директор Концерну РРТ Петро Семерей на конференції MIT Kyiv 15 травня повідомив, що Концерн увімкне передавачі, коли більшість переможців конкурсу підпишуть договори на трансляцію. Причому, Концерн чекає проведення повторного конкурсу і заповнення всіх 14 місць у мультиплексі (наразі заповнено 9 місць). Нацрада із 17 травня вже приймає заяви на повторний конкурс на чотири вакантних місця.

Нагадаємо, 29 березня Нацрада підбила підсумки конкурсу на цифрове радіо в Києві. Заяви подали 10 радіостанцій – усі вони стали переможцями конкурсу: «Радіо Марія», Old Fashioned Radio, Zemlya, Hype Radio, «Країна ФМ», «Перше цифрове», «Українське радіо», «Промінь», «Культура» і «Мейдан».

5 квітня Нацрада вирішила оголосити повторний конкурс на цифрове радіо стандарту T-DAB (DAB+) у Києві на 4 вільні місця, які залишилися в мультиплексі. Заяви на конкурс приймаються із 17 травня по 15 червня.

На фото: представники Нацради на зустрічі з представниками цифрових радіостанцій, фото: прес-служба Нацради

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY