detector.media
17.05.2018 18:52
Премію імені Кривенка «За поступ у журналістиці» отримав головний редактор видання «Збруч» Орест Друль
Премію імені Кривенка «За поступ у журналістиці» отримав головний редактор видання «Збруч» Орест Друль
Лауреата премії було оголошено у середу, 17 травня, під час Львівського медіафоруму.

Премію імені Олександра Кривенка «За поступ у журналістиці» отримав головний редактор інтернет-видання «Збруч» Орест Друль. Про це повідомляє журналіст «Детектора медіа».

П'ятнадцятого лауреата премії було оголошено у середу, 17 травня, під час Шостого Львівського медіафоруму.

За словами пана Друля, перемога викликає у нього змішані почуття. До цього він сам п'ять років входив до капітули, яка обирає лауреата премії, й минулого року вирішив з неї вийти.

«Мене заскочило рішення капітули, але я дуже вдячний», - сказав Орест Друль.

Орест Друль – український громадський діяч, журналіст, публіцист, політолог, аналітик, один з авторів альманаху «Євшан-зілля». Головний редактор інтернет-газети «Збруч». Працював шеф-редактором газети «Поступ». Був автором тижневика «PostПоступ». Працював шеф-редактором експериментальних проектів телекомпанії ТЕТ. Учасник Унівської групи. Один із засновників Несторівської групи.

Нагадаємо, що премія ім. Олександра Кривенка «За поступ у журналістиці» вручається з 2004 року в травні, до дня народження загиблого 9 квітня 2003 року журналіста і редактора Олександра Кривенка. Засновником премії є «Капітула Поступу», що складається з Кривенкових друзів і колег. У минулому премію отримували Левко Стек, Христина Бердинських, Олекса Шалайський, Сергій Рахманін, Володимир Ар’єв і Наталія Дмитрук, Сергій Лещенко, Вахтанг Кіпіані, Марчін Войцеховський, Олена Притула, Мустафа Найєм, Юлія Мостова та Костянтин Усов.

Із 2014 року визначенням лауреатів та врученням премії «За поступ у журналістиці» імені Олександра Кривенка займається Школа журналістики Українського католицького університету.

У 2016 році премію отримала авторка програми журналістських розслідувань «Схеми: корупція у деталях» (проект «Радіо Свобода») Наталя Седлецька.

У 2017 році лауреатом премії ім. Олександра Кривенка «За поступ у журналістиці» став журналіст, член правління Національної суспільної телекомпанії України (НСТУ) Роман Вінтонів.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY