detector.media
17.05.2018 19:00
У Росії порушили справу проти американського журналіста за колонку під назвою «Україна повинна підірвати Кримський міст Путіна»
У Росії порушили справу проти американського журналіста за колонку під назвою «Україна повинна підірвати Кримський міст Путіна»
У статті журналіст начебто закликає Україну здійснити підрив Керченського моста шляхом нанесення бомбових ударів. Йому інкримінують «публічні заклики до здійснення терористичної діяльності».

Слідчий комітет Росії порушив кримінальну справу проти постійного автора американського видання Washington Examiner Томаса Рогана за колонку про Керченський міст під назвою «Україна повинна підірвати Кримський міст Путіна».

Про це повідомляє «Громадське» з посиланням на сайт Слідкому РФ.

Повідомляється, що у РФ журналісту інкримінують «публічні заклики до здійснення терористичної діяльності на території Російської Федерації, що має на меті дестабілізацію діяльності органів влади Російської Федерації і вплив на прийняття ними рішень, тобто вчинення злочину, передбаченого ст. 205 КК РФ».

Зазначається, що в статті журналіст закликає Україну здійснити підрив Керченського моста шляхом нанесення бомбових ударів.

Також у Слідкомі повідомили, що «проводиться дослідча перевірка щодо редактора щотижневого інтернет-журналу Washington Examiner за фактом публікації згаданої статті Тома Рогана».

Нагадаємо, що 15 травня Росія відкрила Керченський міст, який з'єднує незаконно анексований Крим із територією РФ.

Фото: Reuters

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY