detector.media
17.05.2018 17:12
В Ужгороді поліція розслідує побиття журналіста в кінотеатрі
В Ужгороді поліція розслідує побиття журналіста в кінотеатрі
Власкор телеканалу СТБ Віталій Глагола повідомив що його 16 травня побив власник кінотеатру «5 елемент», в якому виникла конфліктна ситуація.

Про це Віталій Глагола повідомив на своїй сторінці у Фейсбуці та підтвердив ІМІ.

«Учора вечір закінчився тим, що мене побили, коли я знімав конфліктну ситуацію в кінотеатрі “5 елемент” в Ужгороді. І кидався з кулаками не хтось із відвідувачів, а персонал і п’яний в зюзю чоловік, який назвався власником кінотеатру. Виявилось, це дійсно так. Його звати Олександр Ягудаєв”, – написав журналіст.

За його словами, нападник завдав йому кілька ударів у голову та груди, в тому числі у присутності поліцейських.

Як розповів Віталій Глагола, він натрапив у кінотеатрі на скандал, який вирішив зафіксувати на відео, аби підготувати матеріал для ЗМІ. Проте, коли він почав знімати, на нього став кидатися персонал з криками, що він не має права знімати в кінотеатрі.

«Я кілька разів представився журналістом, показав посвідчення й наголошував, що вони працівники закладу і крім цього – у громадському місці, чим, згідно Закону, автоматично дають згоду на свою фіксацію. Також назвав, що керуюся Законом про інформацію», – розповів медійник.

Журналіст викликав поліцію і написав заяву про побиття та перешкоджання професійній діяльності.

За цим фактом слідчі Ужгородського відділу поліції розпочали кримінальне провадження за частиною 1 статті 296 Кримінального кодексу України (Хуліганство), повідомляється на сайті ГУНП в Закарпатській області.

Водночас у коментарі ІМІ Віталій Глагола повідомив, що написав заяву за 171 статтею Кримінального кодексу України.

Лікарі діагностували в журналіста легкі тілесні ушкодження.

Як повідомляв «Детектор медіа», 17 травня в Бердянському міськрайонному суді Запорізької області мав відбутися розгляд справи про побиття журналіста ТРК «Юг» Володимира Дьоміна місцевим активістом в приміщенні «Бердянськводоканалу» у березні 2018 року. 

Фото: скріншот з відео Віталія Глаголи

 

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY