detector.media
17.05.2018 09:30
У Львові активісти провели акцію на підтримку Сенцова та Кольченка
У Львові активісти провели акцію на підтримку Сенцова та Кольченка
16 травня у Львові активісти організації «Автономний опір» провели інформаційний пікет, присвячений кримським політв’язням Олегу Сенцова та Олександру Кольченку

Про це організація повідомляє на своїй сторінці у Facebook.

Зазначено, що на акції виступили друзі Сенцова та Кольченка, які разом з ними брали участь у подіях під час Майдану в Криму.

«У виступах активісти зосередились на необхідності пожвавлення дипломатичних зусиль з боку української влади, спрямованих на обмін або іншу форму повернення політв'язнів на Батьківщину. Також роздавались листівки з детальною інформацією про так звану "справу кримських терористів», – йдеться у повідомленні активістів.

Також вони згадали, що днями Олег Сенцов оголосив безстрокове голодування з вимогою звільнити всіх українських політв’язнів на території РФ.

Нагадаємо, українського режисера Олега Сенцова разом із Олександром Кольченком затримали російські спецслужби у Криму в травні 2014 за звинуваченням в організації терактів на півострові. 25 серпня 2015 року Північно-Кавказький військовий окружний суд РФ визнав українського кінорежисера Олега Сенцова винним в організації терористичного угрупування і засудив його до 20 років колонії суворого режиму.

14 травня Сенцов оголосив безстрокове голодування з вимогою звільнити всіх українських політв’язнів у Росії. Керівництво російської колонії у Лабитнангі пригрозило Сенцову примусовим годуванням.

Фото: Facebook-сторінка «Автономного опіру» 

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY