detector.media
Світлана Остапа
«Детектор медіа»
16.05.2018 17:11
Комітет свободи слова підтримав проект про мовлення UATV у Донецькій та Луганській областях
Комітет свободи слова підтримав проект про мовлення UATV у Донецькій та Луганській областях
А також відправив на доопрацювання низку законопроектів.

Комітет з питань свободи слова та інформаційної політики на черговому засіданні 16 травня 2018 року рекомендував Комітету у справах ветеранів, учасників бойових дій, учасників антитерористичної операції та людей з інвалідністю ухвалити у першому читанні проект закону «Про особливості державної політики із забезпечення державного суверенітету України на тимчасово окупованих територіях у Донецькій та Луганській областях» у частині щодо іномовлення.

Члени Комітету свободи слова підтримали у частині відання проект закону № 8293 про внесення змін до деяких законів України у зв'язку із прийняттям Закону України «Про особливості державної політики із забезпечення державного суверенітету України на тимчасово окупованих територіях у Донецькій та Луганській областях».

Проект пропонує доповнити ч.2 ст.7 закону «Про систему іномовлення України» «Мовлення та програмна політика державного підприємства "Мультимедійна платформа іномовлення України"». А саме: «2. Редакційна політика МПІУ визначається необхідністю інформування іноземної аудиторії, в тому числі українців за кордоном, а також аудиторії, що перебуває на тимчасово окупованих територіях України, територіях, на яких запроваджено надзвичайний, воєнний стан, а також у районах проведення антитерористичних операцій та у районах здійснення заходів із забезпечення національної безпеки і оборони, відсічі і стримування збройної агресії Російської Федерації у Донецькій та Луганській областях.».

Також більшістю голосів Комітет підтримав законопроект народного депутата Юрія Бублика  №8252 «Про внесення змін до Закону України «Про статус народного депутата України» щодо інформування виборців про свою депутатську діяльність. За словами першої заступниці голови Комітету Ольги Червакової, народні депутати можуть звітувати на сайті парламенту вже зараз. «Зокрема я розмістила на своїй сторінці звіти про роботу», – сказала вона. А на думку її колеги по фракції «Блок Петра Порошенка» Богдана Онуфрика, народні депутати мають в першу чергу йти до людей і звітувати перед ними, а не на сайті ВР.

Нагадаємо, пан Бублик запропонував доповнити частину другу ст. 7 Закону України «Про статус народного депутата України»: «Народний депутат відповідно до закону розглядає звернення виборців, а також від підприємств, установ, організацій, органів державної влади, органів місцевого  самоврядування, об’єднань громадян, вживає заходів для реалізації їх пропозицій і законних вимог, інформує виборців про свою депутатську діяльність під час особистих зустрічей з ними та через засоби масової інформації,» словами «а також шляхом оприлюднення на особистій веб-сторінці, розміщеній на офіційному веб-сайті Верховної Ради України».

Водночас Комітет свободи слова відправив на доопрацювання кілька документів, а саме проект постанови № 7478 про оприлюднення розмірів виплачених заробітних плат членам Кабінету Міністрів України, народним депутатам, керівникам центральних органів виконавчої влади та керівникам державних підприємств (автор народний депутат Сергій Каплін); проект закону № 8186 про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо протидії спаму (автори Юрій Береза, Леонід Ємець, Костянтин Усов та ін.).

Нагадаємо, у Верховній Раді зареєстрований законопроект №8186 «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо протидії спаму», у якому пропонуються визначення спаму і методи боротьби з ним.

Крім того, Комітет свободи слова відклав проект закону №8136 про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо удосконалення реклами лікарських засобів, медичних виробів, медичної техніки, методів профілактики, діагностики, лікування і реабілітації, внесений Тетяною Бахтеєвою, Валерієм Карпунцовим та ін.

Голова Комітету свободи слова Вікторія Сюмар нагадала, що 18 травня відбудеться засідання робочої групи щодо доопрацювання законопроекту про зовнішню рекламу.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY