detector.media
Софія Скиба
для «Детектор медіа»
16.05.2018 16:55
У Кривому Розі журналістів облили з порошкового вогнегасника під час зйомки в парку
У Кривому Розі журналістів облили з порошкового вогнегасника під час зйомки в парку
15 травня у Кривому Розі невідомі не пустили на територію комунального парку, де відбувається реконструкція, журналістів, представників громадськості, чиновників і поліцейських, застосувавши проти них порошковий вогнегасник.

Про це «Першому криворізькому» повідомили журналісти регіональних медіа, які були присутні на заході.

Постраждали журналісти телеканалу «Перший міський», інформаційного агентства «Експерт-КР», сайту 0564.ua, комунальної ТРК «Рудана» та газети «Червоний гірник».

Медійники пояснюють, що конфлікт стався після законної спроби міської комісії на чолові із заступником мера потрапити у парк для інспекції через основний вхід. Додатковий вхід у парк, де і стався інцидент, розташований на межі із приватним домоволодінням. Власник території дозволив громадянам пройти у парк через його двір, але прохід перекрили десяток молодиків спортивної статури. Вони не надали жодних документів, не назвались і силою тримали тимчасову огорожу. Через кілька секунд двоє чоловіків застосували порошковий вогнегасник.

Після інциденту на місце прибули працівники Криворізького відділу поліції та Управління патрульної поліції Кривого Рогу. Їх викликав начальник управління благоустрою та житлової політики виконкому міськради для того, щоб зафіксувати факт перешкоджання роботі комісії. Комісія була створена після скарг мешканців на якість проведення робіт у міському парку, виділення фінансування на які домігся народний депутат Костянтин Усов від «Блоку Петра Порошенка» (а більшість у міськраді Кривого Рога має «Опозиційний блок» та його соратники).

У прес-службі Криворізького відділу поліції повідомили про відкриття провадження за фактом хуліганства, вчиненого групою осіб (частина 2 статті 296 Кримінального кодексу України).

Щонайменше троє працівників ЗМІ подали заяви про перешкоджання журналістській професійній діяльності. Вчора медійники були допитані слідчими. У прес-службі поліції кажуть, що після встановлення всіх фактів того, що саме трапилось у парку, можна буде вести мову про перекваліфікацію справи за статтею 171 ККУ (перешкоджання професійній діяльності журналістів).

«Редакція інформаційного агентства "Експерт-КР" розцінює такі дії невідомих молодиків як умисне перешкоджання законній журналістській діяльності та вимагає у правоохоронців терміново провести розслідування і назвати імена молодиків та замовників цих дій», – сказала редакторка інформагентства «Експерт-КР» Ольга Гончар.

«Суміш потрапила на людей, у дихальні шляхи учасників інциденту, засипала техніку. На місце події була викликана швидка і поліція. Редакція 0564 розцінює інцидент як перешкоджання журналістській діяльності та заявляє про неприпустимість подібних дій», – заявили в редакції сайту 0564.ua.

Такої ж позиції притримується головна редакторка каналу «Перший міський» Юлія Ємельянова: «Наш кореспондент і оператор надихались невідомим порошком. Камери також забиті. І це все сталось у громадському місці».

Фото: «Перший криворізький», відео: «Експерт-КР»

Софія Скиба, головна редакторка інфорпорталу «Перший Криворізький», для «Детектора медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY