detector.media
16.05.2018 12:46
«Громадське радіо» шукає 100 тис. грн на фінансування двох програм
«Громадське радіо» шукає 100 тис. грн на фінансування двох програм
З 1 червня 2018 року у «Громадського радіо» немає фінансування на дві прямоефірні програми – «Ранкова хвиля» та «Громадська хвиля». Колектив редакції просить про фінансову підтримку на платформі «Спільнокошт»

Редакція «Громадського радіо» ситуацію називає критичною.

«На Громадському радіо утворилася перерва у фінансуванні від міжнародної технічної допомоги. Ми не можемо забезпечити стабільну роботу редакції в червні цього року. Це тимчасовий брак коштів, ми сподіваємось на продовження підтримки донорами незалежних ЗМІ в Україні та отримати грошову підтримку з липня-серпня 2018 року. Нам потрібна допомога наших слухачів та слухачок на червень», – йдеться у повідомленні.

Зазначено, що редакції необхідно 100 тис. грн, щоб забезпечити роботу трьом ведучим, двом звукорежисерам, редактору, гостьовому редактору та контент-менеджеру. Станом на 16 травня, радіо отримало від 17-ти доброчинків 7 тис. грн.

«Ми випустили кілька нових проектів присвяченим протидії інформаційним маніпуляціям, і розпочали роботу над новим сайтом. При цьому ми так само залишаємося поза контролем політиків, олігархів чи держави, – повідомляється на сайті радіо. – У цих програмах ми піднімаємо теми, які не цікаві комерційним медіа.  Докладно говоримо про соціально-важливі питання: освіту, соц.виплати, де шукати правову допомогу,  права національних меньшин, медичну реформу, події на Сході та Криму, проблеми корупції та судової реформи та багато іншого».

«Ранкова хвиля» виходить на хвилях Громадського радіо щодня. Програму можна чути на 17 передавачах в шести областях України, а також в інтернеті. «Громадська хвиля» (спільна програма «Громадського радіо та «Українського радіо») виходить на більш ніж 160 передавачів по всій Україні.

Нагадаємо, у листопаді 2017 року повідомлялося, що громадська організація «Громадське радіо» отримала від доброчинців 450,8 тис грн в рамках кампанії по збору коштів на платформі «Спільнокошт – колективне фінансування проектів».

 

 

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY