detector.media
15.05.2018 17:02
Вишинського доцільніше судити як громадянина України – СБУ
Вишинського доцільніше судити як громадянина України – СБУ
Заступник голови Служби безпеки України Віктор Конононенко повідомив, що затриманого керівника «РИА Новости-Украина» Кирила Вишинського доцільніше судити як громадянина України

Про це він сказав під час брифінгу у Києві, пише «Укрінформ».

«Особа має подвійне громадянство. Крім процесуальних дій, розглядатиметься і питання позбавлення його громадянства», – сказав пан Кононенко.

Відповідаючи на уточнююче запитання – якого саме громадянства можуть позбавити пана Вишинського, він зауважив: «Українського можем, але судити його краще як громадянина України».

Також заступник голови СБУ зазначив, що 53 тисячі євро, які щомісячно отримував пан Вишинський і розподіляв між структурами та особами на «проведення підривної діяльності» – це тільки доведена сума. «За нашими оперативними даними, сума щомісячна сягає більше 100 тисяч євро», – сказав він.

Нагадаємо, 15 травня Служба безпеки України заявила, що розкрила діяльність мережі медіаструктур, підконтрольних Російській Федерації. В офісі видання «РИА Новости Украина» (медіагрупа «Россия сегодня») відбулися обшуки, затримано журналіста та керівника видання Кирила Вишинського.

Згодом ЗМІ повідомили про обшуки у квартирі кореспондентки «РИА Новости-Украина» Людмили Лисенко. В СБУ «Детектору медіа» цю інформацію підтвердили та додали, що загалом СБУ провела п’ять обушків у цій справі.

Генеральний прокурор України Юрій Луценко заявив, що дії співробітників «РИА Новости-Украина» підпадають під «державну зраду».

Голова Комітету з питань свободи слова та інформаційної політики Вікторія Сюмар вважає, що затримання в Києві Кирила Вишинського пов'язане не з журналістською, а, можливо, з агентурною діяльністю.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY