detector.media
14.05.2018 09:54
У Києві провели акцію на підтримку Сенцова та Кольченка
У Києві провели акцію на підтримку Сенцова та Кольченка
У Києві активісти провели акцію «Вони ще там», присвячену четвертій річниці арешту кримчан Олега Сенцова та Олександра Кольченка, обвинувачених у «організації терактів»

Про це повідомляє «Радіо Свобода».

Під час акції український правозахисник, координатор проекту «Без кордонів» Максим Буткевич розповів, як можна підтримувати Сенцова та Кольченка.

«Якщо вам особисто хочеться написати Олегу Сенцову чи Олександру Кольченку, майте на увазі: не варто писати те, через що лист напевно не дійде наприклад, гасла. Потрібно використовувати російську мову, краще розповідати ув'язненим, що відбувається зовні. У хлопців інформаційний голод», – сказав він.

Нагадаємо, 10 травня «Громадське телебачення» показало документальний фільм власного виробництва про політв’язнів Олега Сенцова та Олександра Кольченка

Режисера Олега Сенцова разом із Олександром Кольченком затримали російські спецслужби у Криму в травні 2014 за звинуваченням в організації терактів на півострові.

25 серпня 2015 року Північно-Кавказький військовий окружний суд РФ визнав українського кінорежисера Олега Сенцова винним в організації терористичного угрупування і засудив його до 20 років колонії суворого режиму.

Кольченко отримав 10 років колонії. Обидва свою провину не визнали. Українці відбувають покарання в російських колоніях суворого режиму: Олександр — у Челябінську, а Олег — у Лабитнангі, що за Північним полярним колом.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY