detector.media
12.05.2018 12:08
Китайський телеканал позбавили ліцензії на транслювання «Євробачення» через цензурування символіки ЛГБТ і татуювань
Китайський телеканал позбавили ліцензії на транслювання «Євробачення» через цензурування символіки ЛГБТ і татуювань
Під час трансляції китайський мовник розмив зображення прапору ЛГБТ та взагалі не показав виступу албанського виконавця Євгента Бушепа. Ймовірно через татуювання співака та його музикантів.

Європейська мовна спілка відкликає ліцензію на транслювання пісенного конкурсу «Євробачення» у китайський телеканалу MangoTV через цензурування зображеннь прапору ЛГБТ та татуювань під час трансляції концерту. Про це повідомляє «Громадське» з посиланням на «Бі-бі-сі».

Повідомляється, що під час трансляції китайський мовник розмив зображення прапору ЛГБТ та взагалі не показав виступу албанського виконавця Євгента Бушепа. Ймовірно через татуювання співака та його музикантів.

Також телеканал не транслював виступ ірландця Райна О’Шонессі, під час якого двоє акторів зображали романтичні стосунки.

У Європейській мовній спілці заявили, що такі дії суперечать «святкуванню різноманітності через музику» і тому китайський телеканал не зможе показати наступні частини пісенного конкурсу.

Нагадаємо, міжнародний пісенний конкурс «Євробачення-2018» проходить у Лісабоні (Португалія): перший півфінал – 8 травня, другий – 10 травня, фінал – 12 травня. Усі три шоу «Євробачення-2018» наживо показують суспільні телеканали «UA:Перший» і «UA:Крим», а також уперше – комерційний телеканал СТБ.

З першого півфіналу до фіналу пройшли представники таких країн: Австрія, Естонія, Кіпр, Литва, Ізраїль, Чехія, Болгарія, Албанія, Фінляндія, Ірландія.

10 травня в другому півфіналі міжнародного пісенного конкурсу «Євробачення-2018» в Лісабоні визначилася друга частина фіналістів конкурсу. Представник України Melovin пройшов до фіналу. У другому півфіналі він виступав останнім. Разом з Україною до фіналу пройшли такі країни: Сербія, Молдова, Угорщина, Швеція, Австралія, Норвегія, Данія, Словенія, Нідерланди.

Із 3 по 16 травня з 10:00 до 20:00 у київському телецентрі «Олівець» (головному офісі Суспільного мовника) на Мельникова, 42 працює фан-зона «Євробачення-2018». Вхід вільний.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY