detector.media
Мар'яна Закусило
«Детектор медіа»
11.05.2018 15:45
Нацрада оголошує повторний конкурс на вільні місця в мультиплексі МХ-5
Нацрада оголошує повторний конкурс на вільні місця в мультиплексі МХ-5
11 травня Національна рада з питань телебачення і радіомовлення вирішила оголосити конкурс на вільні місця в мультиплексі МХ-5 компанії «Зеонбуд» для регіональних і місцевих мовників та затвердила конкурсні умови.

На конкурс виставлено 91 вільне місце в мультиплексі в 73 населених пунктах країни. Ці частоти залишилися вакантними після попереднього регіонального цифрового конкурсу, проведеного в січні 2018 року. За словами голови Нацради Юрія Артеменка, тоді не всі охочі компанії встигли подати заяви.

Конкурсні умови передбачють такі вимоги до програмної концепції:

Оголошення про конкурс незабаром буде опубліковано в газеті «Голос України».

Нагадаємо, в мультиплексі МХ-5 «Зеонбуду» для регіонального та місцевого мовлення передбачено по 4 місця в кожному населеному пункті, які охоплює мережа «Зеонбуду». Решта 4 місця в мультиплексі передбачені для загальнонаціональних мовників. Попередні конкурси на вільні місця в МХ-5 для регіонального та місцевого мовлення проводила Нацрада минулого скликання у 2011 і 2012 роках. Відтоді в мультиплексі залишилося понад сотня вільних місць, а крім того з того часу частина регіональних і місцевих мовників відмовилися від своїх ліцензій, які були анульовані Нацрадою.

4 жовтня 2017 року Нацрада оголосила конкурс на регіональне цифрове мовлення. На нього регулятор виставив 120 вільних місць у мультиплексі МХ-5 у 85 населених пунктах (усюди обсяг мовлення – 24 години на добу): у 35 населених пунктах – по 2 вільних місця в мультиплексі, у 50 населених пунктах – по 1 вільному місці. У тому числі – вільні місця в шести обласних центрах: Кропивницький, Полтава, Тернопіль, Харків, Черкаси та Чернігів.

Утім, лише на 32 місця в 30 містах знайшлися претенденти. Участь у конкурсі взяли 15 компаній. У результаті конкурсу Нацрада розподілила 31 місце у 29 містах. Переможцями стали 13 мовників, програли в конкурсі двоє. Ще чотири компанії не були допущені до конкурсу.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY