detector.media
11.05.2018 10:15
Серебренников не може відвідати Канни, бо «у нього є проблеми з судовою владою» – Путін
Серебренников не може відвідати Канни, бо «у нього є проблеми з судовою владою» – Путін
Міністр закордонних справ Франції Жан-Ів Ле Дріан написав презиреднту РФ Володимиру Путіну листа, в якому просив дозволити 48-річному режисеру Кириллу Серебренникову представити в Каннах стрічку про Віктора Цоя «Літо». Путін відкинув заклики надати затриманому режисерові можливість поїхати на Каннський кінофестиваль

Про це 10 травня заявили організатори Каннського кінофестивалю, повідомляє «Радіо Свобода».

За словами директора фестивалю Тьєррі Фремо, Путін заявив у листі, отриманому незадовго до прем'єри фільму 9 травня, що «у Серебренникова є проблеми з судовою владою». «Я б радий допомогти, але суди є незалежними», – додав російський президент.

Нагадаємо, що спочатку художнього керівника «Гоголь-центру» Кирила Серебренникова підозрювали в розкраданні 68 мільйонів рублів (1,1 мільйона доларів), виділених на проект з розвитку і популяризації сучасного мистецтва в Росії. У серпні 2017 року йому висунули обвинувачення.

15 січня Ірина Поверінова, адвокатка однієї з фігуранток справи, директора Російського академічного молодіжного театру Софії Апфельбаум, повідомила агентству «Интерфакс», що сума збитків у цій справі зросла до 133 мільйонів рублів (понад 2,3 мільйона доларів).

Режисер відкидає звинувачення, називаючи їх «абсурдними». Російські та світові діячі культури неодноразово зверталися з листами на підтримку режисера і з вимогою звільнити його.

У квітні суд залишив російського режисера Серебренникова під домашнім арештом до 19 липня.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY