detector.media
Юлія Шестакова
«Детектор медіа»
10.05.2018 12:55
У Німеччині журналістів УНІАНу та «112 Україна» не пускали на зустріч Порошенка, Макрона та Меркель
У Німеччині журналістів УНІАНу та «112 Україна» не пускали на зустріч Порошенка, Макрона та Меркель
10 травня у місті Аахен (Німеччина) місцева поліція вилучила, а згодом повернула акредитацію кореспондентці УНІАНу Ірини Сомер та журналістці телеканалу «112 Україна» Яні Танчак, які висвітлюють зустріч президентів України Петра Порошенка, Франції Еммануеля Макрона і канцлера ФРН Ангели Меркель

Про позбавлення українських журналістів акредитації у Facebook повідомила журналістка телеканалу «112 Україна» Яна Танчак. За її словами, акредитація була вилучена в неї, журналіста УНІАНу та Прямого каналу. Згодом пані Танчак повідомила, що їй повернули акредитацію.

У прес-службі «1+1 медіа» «Детектору медіа» повідомили, що «кореспондент УНІАН не була допущена на захід нібито через те, що УНІАН позбавили акредитації». Згодом пані Сомер повернули акредитацію та дозволили висвітлювати подію.

«Після того, як поліція вилучила акредитацію кореспондента УНІАН, не пояснюючи причин, Ірина Сомер попросила письмового підтвердження позбавлення акредитації УНІАН із зазначенням причин з яких це сталося. Через кілька хвилин після цього, співробітники поліції повернули кореспонденту УНІАН акредитацію і запросили її в прес-центр. Станом на даний момент кореспондент УНІАН в Європі працює в прес-центрі заходу в штатному режимі», – пояснили у прес-службі «1+1 медіа».

На Прямому каналі «Детектору медіа» повідомили, що інформація про позбавлення акредитації їх журналіста у Аахені не відповідає дійсності.

Фото: Святослав Цеголко

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY