detector.media
09.05.2018 12:24
СБУ видворила з України двох співробітниць російських телеканалів (ВІДЕО)
СБУ видворила з України двох співробітниць російських телеканалів (ВІДЕО)
Служба безпеки України примусово повернула на територію Росії та Казахстану із забороною в’їзду в Україну терміном на три роки двох спеціальних кореспонденток телеканалів «Первый канал» і «Россия» Валентину Соловйову та Ольгу Юр'єву.

Про це йдеться на Фейсбук-сторінці СБУ.

За даними СБУ, спеціальні кореспондентки російських телеканалів «Первый канал» і «Россия» Валентина Соловйова та Ольга Юр'єва були командировані до Києва для підготовки тенденційних сюжетів про святкування в Україні «Дня перемоги над нацизмом у Другій світовій війні».

Їх примусово провернено до країн, громадянками яких вони є: Валентину Соловйову - до РФ, Ольгу Юр'єву - до Казахстану. Обом заборонено в'їжджати на територію України протягом трьох років. 

«Оперативники спецслужби задокументували, що за задумом російських пропагандистів відзняті Валентиною Соловйовою та Ольгою Юр’євою відеоматеріали планувалось використати для дискредитації України перед світовою спільнотою та поширенню дезінформації серед населення.

У рамках комплексу заходів із протидії втручанню країни-агресора у вітчизняний медіапростір та локалізації загроз в інформаційній сфері, у зв’язку з тим що діяльність російських пропагандисток шкодить національній безпеці України та її суверенітету, територіальній цілісності і конституційному ладу 9 травня 2018 року Соловйову примусово повернуто до РФ, а Юр’єву до Казахстану із забороною в’їзду до нашої країни терміном на три роки», - йдеться в повідомленні СБУ.

СБУ також нагадала, що згідно з Указом Президента України №133 від 15 травня 2017 року до російських «Першого каналу» та «Россия» застосовані спеціальні обмежувальні заходи щодо діяльності на території України. 

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY