detector.media
08.05.2018 13:22
Нацрада закликала мовників «знайти істинні слова свободи» у День пам’яті та примирення та не розколювати суспільство
Нацрада закликала мовників «знайти істинні слова свободи» у День пам’яті та примирення та не розколювати суспільство
Національна рада України з питань телебачення і радіомовлення відреагувала на обговорення у соціальних мережах ролику телеканалу «Інтер», змонтованого із запису концерту до Дня Перемоги та закликає мовників виважено та відповідально ставитися до програмного наповнення

Про це йдеться на сайті Нацради.

«У соціальних мережах зараз спалахнуло обурення поширеним роликом, змонтованим із кадрів грядущого "святкового" телепродукту на одному з каналів, – повідомляє регулятор. – Чергова маніпуляція і танці на ранах суспільства, якими, як правило, є старозавітні концерти на кшталт «голубого огонька» – є ніякою не свободою слова, не точкою зору, а діями, що спрямовані на розкол суспільства, спробою чергової атаки в інформаційній війні, використанням людей як матеріалу для пропаганди, а тим більше – старших людей, чиї життя заслуговують на шану»

Нацрада закликає мовників виважено та відповідально ставитися до програмного наповнення, не розколювати суспільство, убезпечити аудиторію від мови ворожнечі та ненависті, говорити толерантно й з повагою до усіх співгромадян.

«У День пам’яті та примирення треба знайти істинні слова свободи – що лікують, підтримують, повертають людей лицем одне до одного», – йдеться на сайті регулятора.

Нагадаємо, на сторінці партії «Національний корпус» у Facebook був викладений уривок запису концерту, який телеканал «Інтер» готує до 9 травня.

Ведучі проекту під назвою «Победа. Одна на всех»- Анастасія Даугуле та Андрій Доманський. У фрагменті відеозапису в черговий підводці пан Доманський каже наступне: «Сегодня мы не можем позволить, чтобы улицы наших городов называли именами фашистских преступников, а их портреты безнаказанно проносили в факельных шествиях по нашей столице, где каждый метр полит кровью наших соотечественников».

На сторінці партіі «Національний корпус» загрожують «прийняти адекватні дії» проти телеканала.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY