detector.media
07.05.2018 16:36
У Чернівцях газета «Час» виграла суд у голови міського Опоблоку
У Чернівцях газета «Час» виграла суд у голови міського Опоблоку
Шевченківський районний суд Чернівців 7 травня відмовив у задоволенні позову про захист честі та гідності, ділової репутації депутатам Чернівецької обласної ради та голові міської організації від Опозиційного блоку Руслану Тулику проти газети «Час».

Позивач вимагав спростувати та визнати недостовірною інформацію, яка була опублікована у виданні, проте на судове засідання не з’явився.

ПРо це повідомила ІМІ активістка Надія Вірна.

Повний текст рішення суд має оприлюднити 17 травня.

Як повідомляв «Детектор медіа», в липні 2017 року депутати Чернівецької обласної ради та голова міської організації «Опозиційного блоку» Руслан Тулик подали позов проти місцевої газети «Час» з вимогою спростувати та визнати недостовірною опубліковану у виданні інформацію. Грошових вимог до видання в позові не було.

Позов стосувався статті депутатки Чернівецької обласної ради, доньки шеф-редактора газети «Час» Ольги Кобевко «Реваншу регіоналів на Буковині не буде», яка була опублікована в травні. Як вона повідомила телеканалу ТВА, позов стосувався її виступу на сесії.

Керівник міського партійного осередку «Опоблоку», позивач Руслан Тулик зауважив на сайті телеканалу ТВА, що на нього зводять наклепи.

Напередодні заяви Ольги Кобевко місцевий «Опоблок» звинуватив депутатку у тому, що вона побила Руслана Тулика.

Голова Чернівецького обласного осередку Незалежної медіапрофспілки Микола Кобилюк вважав позов  наступом на свободу слова. Шеф-редактор газети «Час» Петро Кобевко теж зауважив, що вважає цей позов тиском на газету, на ЗМІ та свободу слова і буде відстоювати свої права в суді. Юридичну підтримку газеті надав Інститут розвитку регіональної преси.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY