detector.media
04.05.2018 16:42
В Обухові внаслідок бійки і стрілянини постраждала знімальна група «Стоп корупції»
В Обухові внаслідок бійки і стрілянини постраждала знімальна група «Стоп корупції»
За фактом умисного заподіяння журналістам побоїв у зв’язку зі здійсненням професійної діяльності відкрито кримінальне провадження за ч.2 ст.345-1 (погроза або насильство щодо журналіста) Кримінального кодексу України.

Про це повідомляється на сайті ГУНП в Київській області.

Як з’ясувала поліція, вчора, 3 травня, вдень в центрі Обухова знімальна група одного з телеканалів працювала над сюжетом, коли на зупинці громадського транспорту розпочалася бійка зі стріляниною.

«Щоб вгамувати натовп, учасник АТО, який брав участь у зйомці, дістав нагородну зброю та зробив постріл вгору. На місце негайно прибув наряд поліції. Щоб обеззброїти чоловіка, поліцейським довелося застосувати зброю та здійснити попереджувальний постріл вгору з автомату. Чоловіка було затримано», – повідомляє поліція.

Під час конфлікту двоє працівників медіа отримали тілесні ушкодження. Від госпіталізації вони відмовилися, зазначається в повідомленні.

Проводиться досудове розслідування в рамках відкритих кримінальних проваджень за ч.4 ст.296 (хуліганство) та ч.2 ст.345-1 (погроза або насильство щодо журналіста) Кримінального кодексу України.

Як з’ясував ІМІ, нападу зазнала знімальна група проекту журналістських розслідувань «Стоп корупції», який виходить щосуботи на 5 каналі.

За повідомленням ТСН, невідомі напали на знімальну групу, яка приїхала знімати сюжет про порушення перевізників, що нібито відмовляються безкоштовно возити учасників бойових дій. У коментарі ТСН журналістка Наталя Дехтяр розповіла, що вони разом з активістами приїхали перевірити, чи справді місцеві маршрутники відмовляють возити безкоштовно бійців АТО до Києва. Їх уже чекали невідомі.

Як повідомляє «СтопКор», інцидент стався під час перевірки громадськими активістами роботи перевізників в Обухові. «СтопКор» виїхав на спільний рейд з “Укртрансбезпекою” після серії скарг від учасників АТО, яким маршрутники відмовлялись надавати послуги з пільгових перевезень.

Як повідомляв «Детектор медіа», у Головному управлінні Національної поліції Тернопільської області внесли до єдиного реєстру досудових розслідувань провадження за статтею 171 ККУ (перешкоджання законній професійній діяльності журналістів) за фактом побиття журналістів інтернет-видання «Волинь24» Сергія Шаповала та оператора «12 каналу» Романа Харченка.

Фото: unian.ua

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY