detector.media
Мар'яна Закусило
«Детектор медіа»
03.05.2018 17:11
За чотири місяці зареєстровано 76 кримінальних проваджень щодо перешкоджання журналістам
За чотири місяці зареєстровано 76 кримінальних проваджень щодо перешкоджання журналістам
За чотири місяці 2018 року правоохоронні органи зареєстрували 76 кримінальних проваджень, пов’язаних з перешкоджанням професійній діяльності журналістів. Це на два провадження менше, ніж за аналогічний період 2017 року.

Про це повідомив заступник начальника управління Головного слідчого управління Національної поліції України Олександр Ковтун на круглому столі до Всесвітнього дня свободи преси «Свобода слова в Україні: поточний стан і виклики».

Ці 76 кримінальних проваджень зареєстровано за такими статтями Кримінального кодексу України:

За даними поліції, найбільше злочинів, пов’язаних з перешкоджанням журналістській діяльності, зафіксовано в місті Київ, Закарпатській, Одеській та Полтавській областях.

За чотири місяці 2018 року до суду спрямовано 7 обвинувальних актів (як і за аналогічний період 2017 року):

Загалом за чотири місяці 2018 року в провадженні слідчих Національної поліції перебувало понад 300 кримінальних проваджень щодо перешкоджання професійній діяльності журналістів. На даний час на розгляді слідчих підрозділів перебувають 223 кримінальні провадження, пов’язані з перешкоджанням професійній діяльності журналістів.

Злочини проти журналістів становлять менше 1% всіх кримінальних злочинів по всій країні.

Нагадаємо, у 2017 році слідчі Національної поліції України розпочали 255 кримінальних проваджень за злочини, пов’язані з перешкоджанням професійній діяльності журналістів. З них 17 проваджень було скеровано до суду.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY