detector.media
02.05.2018 17:29
Обвинувачений у вбивстві журналіста Веремія відмовився від державного захисника
Обвинувачений у вбивстві журналіста Веремія відмовився від державного захисника
Крисін відмовляється від державного захисника, оскільки 26 квітня уклав угоду з адвокатами Тетяною Гнатюк та Ігорем Василенко.

Алеляційний суд Києва під час засідання 2 травня у справі про вбивство журналіста В'ячеслава Веремія в ніч на 19 лютого 2014 розглянув заяву обвинуваченого у цій справі Юрія Крисіна щодо відмови від державного адвоката. Про це повідомляє «Громадське».

Крисін відмовився від державного захисника, оскільки 26 квітня уклав угоду з адвокатами Тетяною Гнатюк та Ігорем Василенко. Суд підтримав заяву.

Нагадаємо, журналіста В'ячеслава Веремія було вбито в Києві в ніч проти 19 лютого 2014 року. Він зі своїм колегою поверталися з редакції додому на таксі. У центрі Києва на машину напали озброєні невідомі, витягли водія і пасажирів, почали їх бити залізними прутами, потім вистрелили у журналіста. В'ячеслав Веремій помер у лікарні швидкої допомоги від вогнепального поранення. 

Шевченківський районний суд Києва 22 грудня визнав винним фігуранта справи Юрія Крисіна – йому призначили покарання у вигляді чотирьох років позбавлення волі з випробувальним терміном два роки. Генеральна прокуратура наполягала на шести роках позбавлення волі для Юрія Крисіна, який бив журналіста. Крисін визнав себе винним у хуліганстві.

Після цього медійники та правозахисники виступили із заявою, у якій наполягають на повному та об’єктивному дослідженні справи Крисіна.

З 17 по 29 січня до Апеляційного суду міста Києва надійшло чотири апеляційних скарги щодо вироку засудженого.

1 березня Юрій Крисін не з’явився до Апеляційного суду Києва, де мав відбутися розгляд апеляції щодо його умовного вироку за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 4 ст. 296 КК України (напад на журналіста В’ячеслава Веремія, який загинув у лютому 2014 року). Суд вирішив перенести засідання на 19 березня та застосувати щодо Крисіна привід (примусову доставку).

19 березня Юрій Крисін без адвоката прибув до Апеляційного суду Києва і повідомив, що не отримував повідомлень про те, що йде апеляційний процес і зазначив, що не має адвоката. Суд зобов’язав Крисіна якнайшвидше ознайомитись з матеріалами справи та знайти собі адвоката до 2 квітня.

29 березня Дарницький районний суд Києва арештував на два місяці без можливості внесення застави Юрія Крисіна у справі про викрадення та катування учасників Євромайдану.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY