detector.media
27.04.2018 19:35
У Тбілісі розпочався фестиваль українського кіно «Україна у фокусі»
У Тбілісі розпочався фестиваль українського кіно «Україна у фокусі»
У рамках цьогорічного фестивалю буде представлено дев'ять сучасних українських фільмів.

У Тбілісі розпочався фестиваль українського кіно «Україна у фокусі» («Ukraine in Focus»). Про це повідомляє прес-служба Міністерства культури України.

Відкриття кінофоруму відбулося показом словацько-українського трилера «Межа» режисера Петера Беб'яка про контрабанду на кордоні між Україною та Словаччиною. Світова прем'єра стрічки відбулася 3 липня 2017 році на 52-му Міжнародному кінофестивалі у Карлових Варах, де вона брала участь в конкурсній програмі та здобула Приз за найкращу режисерську роботу. Фільм був висунутий Словаччиною на здобуття премії «Оскар» в номінації «Кращий фільм іноземною мовою».

У рамках цьогорічного фестивалю «Україна у фокусі» буде представлено дев'ять сучасних українських фільмів.

Покази українських фільмів триватимуть до 29 квітня в тбіліському кінотеатрі «Амірані». Відвідувачі зможуть переглянути стрічки українського режисера Ахтема Сеітаблаєва «Кіборги» та «Чужа молитва», фільм-фентезі режисера Юрія Ковальова «Сторожова застава», психологічну драму Марини Степанської «Стрімголов». Закриє фестиваль кінокомедія «DZIDZIO Контрабас» українського режисера Олега Борщевського.

Окремий фестивальний день буде присвячений показу українських стрічок короткого метру: «День незалежності» режисера Тоні Ноябрьової, «Випуск ‚97» Павла Острикова, «Бузок» Катерини Горностай і «Листопад» Марії Кондакової.

Нагадаємо, цьогоріч Україна організує показ своїх фільмів на восьми кінофестивалях.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY