detector.media
26.04.2018 12:36
СБУ заявила, що попередила провокації російських спецслужб через заборонені соцмережі
СБУ заявила, що попередила провокації російських спецслужб через заборонені соцмережі
Співробітники Служби безпеки України виявили та попередили спроби російських спецслужб здійснити провокації на травневі свята через використання заборонених соціальних мереж.

Про це повідомляє прес-центр СБУ.

У березні та квітні оперативники припинили діяльність групи осіб, до якої входило двоє киян та троє мешканців Одещини. Зловмисники за вказівкою спецслужб РФ адміністрували антиукраїнські спільноти у соціальних спільнотах «ВКонтакте» та «Одноклассники», йдеться в повідомленні.

Правоохоронці задокументували, що «адміністратори напередодні травневих свят організували пошук та вербування виконавців у південно-східних регіонах країни для здійснення провокацій».

«За завданням та фінансуванням кураторів з РФ вони мали активно поширювати через підконтрольні групи у соцмережах інформаційні повідомлення, спрямовані на розпалювання міжнаціональної ворожнечі та заклики до організації масових протестних заходів», – зазначається в заяві.

Завдяки діям співробітників СБ України вдалося запобігти потенційним масовим заворушенням та дискредитації нашої країни на міжнародній арені як демократичної та європейської держави, резюмується в повідомленні.

Як повідомляв «Детектор медіа», у березні Служба безпеки України поінформувала, що викрила киянина, який координував роботу мережі антиукраїнських інтернет-ресурсів, створених за завданням так званого «міністерства інформації та зв’язку ДНР».

Зазначено, що киянин з 2015 року «за матеріальну винагороду систематично розміщував на сторінках соціальних мереж заклики до захоплення державної влади, підтримки військової агресії проти України».

«Він "залучив" до поширення антиукраїнського контенту, який надходив від пропагандистів з "ДНР", ще кількох чоловік», – повідомляв прес-центр.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY