detector.media
25.04.2018 17:22
Сущенка перевели до одиночної камери - Фейгін
Сущенка перевели до одиночної камери - Фейгін
За словами Марка Фейгіна, який донедавна був адвокатом українського журналіста, співробітники СІЗО пояснили це «інтересами нацбезпеки Росії».

Цієї ночі українського журналіста Романа Сущенка перевели в камеру-одиночку. Як оголосили співробітники СІЗО, це начебто роблено в «інтересах національної безпеки Росії». Про це повідомив колишній адвокат Сущенка Марк Фейгін, передає «Укрінформ».

На його думку, це свідчить про спланованість і скоординованість всієї «акції» про позбавлення його статусу адвоката.

«Також відомо, що якісь особи в даний момент пропонують родині Сущенка терміново поміняти адвоката. Як неважко здогадатися, при цьому називається ім'я Іллі Новікова. Нагадаю, що саме Новіков подавав першу скаргу на мене. Вона була відкинута. Але ось історія продовжилася, після запиту Мін'юсту РФ мене з другої спроби позбавили статусу. І коло замкнулося - знову-таки на Іллі Новікові. Що підкреслює сумнівність і заангажованість його поведінки», - наголосив Фейгін.

Нагадаємо, власного кореспондента інформаційного агентства «Укрінформ» у Франції Романа Сущенка затримали 30 вересня 2016 року у Москві, куди він прибув із приватним візитом. Увечері 2 жовтня російські ЗМІ повідомили, що Сущенка тримають у СІЗО «Лефортово» і звинувачують у «шпигунстві». Покарання за ст. 276 КК РФ («Шпигунство») передбачає до 20 років позбавлення волі. 

27 березня у Московському міському суді почалися попередні слухання у справі українського журналіста Романа Сущенка. Журналіст провину не визнав у повному обсязі.

25 квітня у Московському міському суді Марк Фейгін мав приступити до подання доказів та клопотань. Фейгін повідомив, що у суді Сущенка захищатиме вже інший адвокат і припустив, що засідання можуть перенести.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY