detector.media
23.04.2018 17:07
Суд з приводу інформзапиту про копію указу щодо громадянства Саакашвілі надалі провадитиметься письмово
Суд з приводу інформзапиту про копію указу щодо громадянства Саакашвілі надалі провадитиметься письмово
Київський апеляційний адміністративний суд призначив справу про надання на запит указу Президента щодо припинення громадянства Саакашвілі до апеляційного розгляду в порядку письмового провадження.

Про це повідомляє «Доступ до правди».

Справу буде розглянуто протягом 60 днів з дня винесення ухвали про відкриття апеляційного провадження. Дата ухвали 03 квітня 2018 року.

Нагадаємо, що запитувач Олександр Павліченко оскаржує рішення Окружного адміністративного суду міста Києва, в якому суд підтримав позицію Адміністрації Президента України щодо того, що указ Президента про позбавлення громадянства Міхеїла Саакашвілі є конфіденційною.

«Запитувана інформація про припинення громадянства України є конфіденційною і стосується прав та охоронюваних законом інтересів іншої особи, однак письмовий дозвіл на доступ до такої інформації відповідно до статті 7 Закону України «Про доступ до публічної інформації» не надано», – ішлося в офіційній відповіді АП.

Аргументи запитувача в суді будувалися на тому, що конфіденційною може бути інформація, але не документ, що Саакашвілі є публічною особою і його дані неодноразово були правомірно опубліковані раніше, зокрема і в Указі Президента про надання громадянства Саакашвілі.

«У даному випадку в матеріалах справи відсутні докази правомірності первісного оприлюднення конфіденційної інформації про Саакашвілі шляхом оприлюднення на сайті Президента України Указу про прийняття його до громадянства України», - ідеться у рішенні Окружного адміністративного суду міста Києва.

Як повідомляв «Детектор медіа», у вересні 2017 року Адміністрація Президента України відмовилася надати на інформаційний запит копію Указу Президента про припинення громадянства Михеїла Саакашвілі, пославшись на її конфіденційність. Запит щодо надання копії президентського указу про припинення українського громадянства екс-президента Грузії і екс-голови Одеської ОДА до АП надіслав правозахисник, заступник виконавчого директора Харківської правозахисної групи Олександр Павліченко.

Олександр Павліченко оскаржив відмову АП в суді.

Як повідомляв «Детектор Медіа», раніше Адміністрація Президента відмовилася оприлюднювати інформацію про збереження чи втрату колишніми чиновниками Наталією Яресько, Олександром Квіташвілі, Хатією Деканоїдзе, Екою Згуладзе, Давидом Сакварелідзе і Айварасом Абромавичусом громадянства України.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY