detector.media
19.04.2018 18:50
Порошенко доручив повністю перейти на цифрове телебачення до липня поточного року
Порошенко доручив повністю перейти на цифрове телебачення до липня поточного року
Раніше уряд прийняв рішення про поетапне вимкнення аналогового телевізійного мовлення з 1 липня 2018 року.

Президент України Петро Порошенко доручив здійснити повний перехід на цифрове телебачення до липня поточного року. Про це він заявив під час наради з питань протидії інформаційній агресії Росії, передає Прямий канал.

Так, президент звернувся до голови Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення Юрія Артеменко.

«План переходу на цифрове телебачення, який ви розтягнули на 2 роки - неприйнятний. Час у вас є до липня, більше вам не потрібно. Ви не вірите ні у власні сили, ні в Україну, а я хочу додати вам оптимізму», - сказав президент.

«Є достатньо часу, є державна політика, є ефективне використання частот. Необхідно весь частотний ресурс України використовувати з максимальною ефективністю. І прохання, щоб ми доопрацювали терміново разом з урядом і за безпосередньої участі Міністерства інформаційної політики систему переходу на цифру і не прикривали бездіяльність постійним подовженням сигналу», - зазначив Петро Порошенко.

Нагадаємо, що у 2017 році уряд переніс кінцеву дату вимкнення аналогового телебачення з 30 червня 2017 року на 30 березня 2018 року. Хоча спершу планувалося перенесення на рік – на 30 червня 2018 року.

Пізніше уряд врахував рішення Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення про затвердження Плану поетапного вимкнення аналогового телерадіомовлення від 15 березня та прийняв рішення про поетапне вимкнення аналогового телевізійного мовлення з 1 липня 2018 року.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY