detector.media
19.04.2018 17:30
У зоні АТО почали блокувати російський телесигнал
У зоні АТО почали блокувати російський телесигнал
Обладнання для блокування сигналу розміщено уздовж лінії розмежування в Донецькій і Луганській областях.

У зоні проведення антитерористичної операції на сході України розпочала роботу система протидії російській інформаційній агресії. Про це на своїй сторінці у Facebook повідомила голова Комітету Верховної Ради України з питань свободи слова та інформаційної політики Вікторія Сюмар.

«Генерал Євдовченко сьогодні увімкнув глушилки російського телесигналу в зоні АТО під час наради, яку вів особисто президент Порошенко. Про такі глушилки, які розроблені нашими військовими, нам розказали під час виїзного засідання комітету з питань свободи слова на Схід. Хлопці випробували її самі в Покровську і показали як це працює. Далі ми комітетом звернулися до РНБО щодо закупки і встановлення цього обладнання. Гроші взяли з резервного фонду Кабміну, обладнання встановлювало ДСТЗІ. Не всі були в захваті, дехто відверто чинив спротив встановленню глушилок», - сказано в повідомленні.

Як передає «Інтерфакс-Україна», старт системі дав президент України Петро Порошенко під час прямої трансляції засідання Військового кабінету в четвер.

Згідно з доповіддю, озвученою із зони АТО, обладнання цієї системи розміщено уздовж лінії розмежування в Донецькій і Луганській областях.

«Система блокує аналогові, цифрові, телевізійні сигнали, які надходять з непідконтрольних територій Донецької і Луганської областей, зокрема, блокується понад 40 каналів російського і сепаратистського телебачення. Система стане ефективним інструментом протидії інформаційній експансії та поширення російської пропаганди в зоні АТО», - повідомив генерал-доповідач.

Він особливо підкреслив, що з запуском даної системи під інформаційний захист потрапляють українці, які проживають в 150 населених пунктах Донбасу.

Раніше повідомлялося, що на Сумщині СБУ припинила ретрансляцію заборонених російських телеканалів. Оперативники спецслужби встановили, що місцевий мешканець нелегально надавав послуги на підключення та ретрансляцію телеканалів країни-агресора.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY