detector.media
Мар'яна Закусило
«Детектор медіа»
18.04.2018 16:46
«Телетріумф» вручатимуть у 73 номінаціях
«Телетріумф» вручатимуть у 73 номінаціях
Цього року національну телевізійну премію «Телетріумф» вручатимуть у 73 номінаціях. Про це повідомили члени оргкомітету премії на прес-конференції 18 квітня.

Прийом заявок на «Телетріумф-2018» відбувався у 80 номінаціях. Але за результатами прийому заявок та оцінювання членами журі оргкомітет визнав такими, що не відбулися, 7 номінацій:

Відтак, «Телетріумф-2018» вручатимуть у 73 номінаціях, повідомила виконавча директорка Української телевізійної академії Оксана Ісідорова.

Дивіться повний перелік номінантів.

Участь у голосуванні взяли 180 телевізійних академіків – членів журі премії. «Це 90% усіх академіків Української телевізійної академії», – повідомила пані Ісідорова.

Голова експертної ради Української телевізійної академії Ольга Захарова нагадала, що цьогорічний конкурс проходив за новим регламентом. По-перше, академіків було поділено на шість професійних гільдій, кожна з яких оцінювали певну частину номінацій. По-друге, було запроваджено нові номінації. «У нас були сумніви, чи відгукнеться ринок на нові номінації “Сайт каналу” чи “Спецпроекти для соцмереж”, але номінанти були, і вони проголосовані», – повідомила пані Захарова.

Також було змінено процедуру голосування. «Якщо раніше академіки визначали перше, друге та третє місце в номінації, то цього року вони виставляли оцінки від 1 до 10 балів за критеріями новизни, професіоналізму, оригінальності», – розповіла пані Захарова.

Крім цього, гільдії не ділилися на регіональні та національні, хоча в конкурсі були виділені регіональні номінації. Але «регіональні» академіки оцінювали всі номінації у своїх професійних гільдіях на рівні з «національними» колегами. На думку пані Захарової, це дозволяє підвищувати професіоналізм фахівців з регіонів.

«За результатами оцінювання та голосування ми вже маємо фідбек від колег. Були прикрі речі, коли в певних номінаціях конкуренція була не такою високою, як є на ринку, через певні непорозуміння, чи можна подавати роботи в номінацію. Ми визнаємо, що були помилки та деякі вади, але вони жодним чином не вплинули на прозорість і достовірність результатів», – резюмувала пані Захарова.

Прозорість і достовірність оцінювання засвідчив Дмитро Гринчишин, директор компанії «PwC Україна», яка виступає аудитором премії. Він розповів, що аудитору вдалося зафіксувати одну помилку системи підрахунку голосів: «Система досить точно рахує. Іноді підрахунок ускладнений, коли деякі учасники отримують однакову кількість балів. Був випадок, коли система неправильно визначила номінанта для шорт-листа, невірно вибравши учасника, в якого була однакова кількість балів з іншим учасником».

Нагадаємо, цього року національна телевізійна премія «Телетріумф» розширила кількість номінацій та ліквідувала поділ на національний і регіональний конкурси. Номінантів оцінюють представники шістьох професійних гільдій, на які поділили членів Української телевізійної академії.

Оновлений «Телетріумф» запропонував 80 номінацій: 35 програмних, 39 особистих, 6 регіональних. Прийом заявок розпочався 20 лютого і був продовжений до 14 березня.

Цього року церемонія нагородження відбудеться 25 квітня в приміщенні концерт-холу Stereo Plaza. Цьогорічний «Телетріумф» знову буде без телетрансляції чи телеверсії. Захід організовує компанія Film.ua Event. Церемонія матиме три пари ведучих: Брати Шумахери, Наталя Гарипова та Леся Нікітюк, Марічка Падалко та Руслан Сенічкін.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY