detector.media
17.04.2018 11:31
У прокат виходить українська політична мелодрама «Зрадник» американського режисера Марка Хаммонда
У прокат виходить українська політична мелодрама «Зрадник» американського режисера Марка Хаммонда
Український фільм «Зрадник», знятий американським режисером Марком Хаммондом, виходить у прокат 26 квітня.

Про це повідомила прес-служба кінотеатру «Жовтень».

1970-ті роки радянської України. Політична задуха на кіностудії. Куратор від КДБ дає наказ перемонтувати щойно закінчений фільм знаного режисера, що висвітлив події української «громадянської війни» з правдивого ракурсу, а це суперечить політиці партії. Перемонтаж доручають режисеру-стажерці, яка щойно закінчила ВДІК. Дівчина розуміє, що повинна захистити авторське бачення та історичну правду. Кохання, політика, небезпечне завдання, друзі і вороги – все це її виклики.

Стрічка зроблена в копродукції України та Литви за підтримки Державного агентства України з питань кіно. Фільм присвячується пам’яті видатних українських кінорежисерів Олександра Довженка, Сергія Параджанова, Юрія Іллєнка, йдеться в повідомленні.

Головні ролі у фільмі виконали Олег Мельничук, Зоя Барановська, Станіслав Щокін, Ольга Карпова, Андрейс Жагарс, Михайло Грицкан, Тимофей Трибунцев.

Марк Хаммонд  - американський режисер, продюсер та сценарист. Понад 30 років знімає художні та документальні фільми в Азії, Америці та Європі. Коло його інтересів перетинає кордони і жанри - від документальних фільмів-розслідувань про торгівлю фальсифікованими лікарськими засобами до політичних трилерів і артхаусу. Наразі Марк Хаммонд працює над проектом «Анатомія революції» - політичною драмою про ненасильницькі революції.

Як повідомляв «Детектор медіа», на Зимовому ринку Одеського міжнародного кінофестивалю в Києві компанія «Жовтень-прокат» представила три стрічки, прокатом яких планувала займатися: «Стрімголов» Марини Степанської, «Іній» Шарунаса Бартаса (копродукція України, Литви, Франції та Польщі) та «Зрадник» Марка Хаммонда й Валеріу Жєрєгі.  

Фото: «Жовтень-прокат»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY