detector.media
16.04.2018 18:11
Держкіно витратить вдвічі більше коштів на Український нацональний павільйон в Каннах, ніж торік
Держкіно витратить вдвічі більше коштів на Український нацональний павільйон в Каннах, ніж торік
Каннський міжнародний кінофестиваль відбуватиметься з 8 до 19 травня.

Державне агентство з питань кіно витратить вдвічі більше коштів на Український нацональний павільйон в рамках Каннського фестивалю, ніж торік. Про це заявив голова Держкіно Пилип Іллєнко, повідомляється в спільному прес-релізі Держкіно, Української кіноасоціації та Асоціації кіноіндустрії України.

Зазначається, що, окрім участі українських стрічок у кінофестивалі, українська кіноіндустрія буде представлена також Національним павільйоном на кіноринку фестивалю Marché du Film.

Основну увагу в роботі Українського національного павільйону буде присвячено презентації українського кіно і можливостей національної кіноіндустрії міжнародній спільноті. Робота павільйону організована Українською Кіноасоціацією, Асоціацією кіноіндустрії України, КМКФ «Молодість» та Одеським міжнародним кінофестивалем.

«Цьогоріч фінансова участь Держкіно в організації павільйону буде майже вдвічі більшою, ніж торік. Це пов’язано насамперед зі значним розвитком українського кіно. Нашою кіноіндустрією все частіше цікавляться іноземні професіонали, а павільйон у Каннах є найкращим майданчиком для зустрічі представників кіногалузі з усього світу», - сказав Пилип Іллєнко.

Зазначимо, що у 2017 році участь держави у фінансуванні Українського павільйону на Каннському кінофестивалі склала 300 тис. грн (близько 20% від загального кошторису). Решту витрат взяли на себе співорганізатори павільйону та учасники кіноринку.

Заходи цьогорічного Українського національного павільйону об'єднаються під вже традиційним слоганом – #UkraineIsYourDestination.

Програма заходів:

- коктейльний прийом від Одеського міжнародного кінофестивалю – 13 травня;

- бізнес-ланч «Meet Ukrainian Producers», організований Всеукраїнським благодійним фондом Ігоря Янковського «Ініціатива заради майбутнього» – 15 травня;

- коктейльний прийом для партнерів від КМКФ «Молодість» (дата заходу буде оголошена найближчим часом);

- українська вечірка для іноземних партнерів – учасників фестивалю, організована за підтримки Посольства України у Франції – 16 травня.

Окрім цього, організатори павільйону нададуть українським продюсерам можливість проведення зустрічей і окремих презентацій з іноземними партнерами в локації павільйону та допоможуть зі складенням графіку зустрічей.

Нагадаємо, цьогоріч Каннський міжнародний кінофестиваль відбуватиметься з 8 до 19 травня. Нещодавно на сайті кінофестивалю було оголошено конкурсну програму.

Український фільм «Серафима» візьме участь у La Fabrique des Cinémas du Monde Каннського фестивалю – професійній програмі, в рамках якої проводиться робота з професійними консультантами, а також зустрічі з представниками топових фондів, копродакшн-маркетів та форумів.

Також в рамках конкурсної програми «Semaine de la Critique» («Тиждень критики»), яка є однією з найстаріших секцій Каннського кінофестивалю, відбудеться прем'єра українського фільму «Жінка на війні».

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY