detector.media
16.04.2018 13:09
До Роздільнянської райради журналістів пускатимуть виключно за посвідченнями і без фото-, відео- та іншої техніки
До Роздільнянської райради журналістів пускатимуть виключно за посвідченнями і без фото-, відео- та іншої техніки
Роздільнянська районна рада Одеської області затвердила правила пропускного режиму, - обмеження стосуються всіх категорій громадян, зокрема й журналістів, яких пускатимуть до приміщення за редакційними посвідченнями, але без фото-, відео-, аудіо- та кінотехніки, якщо на неї не буде дозволу голови райради.

Про це повідомляє кореспондент інтернет-видання ІзбірКом.

У відповідному рішенні від 28 березня 2018 року йдеться про скасування вільного доступу громадян у адмінбудівлю.

Представники засобів масової інформації, згідно з п.2.8, допускаються до адмінбудівлі за редакційними посвідченнями штатного або позаштатного журналіста чи оператора. Але без фото-, відео-, аудіо- та кінотехніки, тому що, згідно з підпунктом 2 пункту 2.21, «забороняється пропуск осіб з кіно-, фото-, аудіо- та відеотехнікою, звукопідсилювальною технікою, крім випадків, коли на це надано дозвіл голови районної ради».

У Правилах сказано, що у будівлю безперешкодно допускатимуться народні депутати, депутати районної ради, працівники поліції, прокуратури, Служби безпеки України, Державної фінансової інспекції України, Антимонопольного комітету України, Державної податкової служби, голови міської, селищної, сільських рад Роздільнянського району, але тільки за наявності у них службових посвідчень.

Видання зазначає, що проект рішення не був опублікований перед сесією райради, а саме рішення з’явилося минулого тижня, і припускає, що ініціатором рішення є голова райради Фелікс Сігал.

У жодному пункті рішення не зазначено, як потраплятимуть на прийом звичайні громадяни.

Як повідомляв «Детектор медіа», виконуючий обов'язки голови парламентського комітету з питань запобігання і протидії корупції Юрій Савчук просив заборонити журналістам висвітлювати засідання, яке відбудеться 21 березня, «щоб комітет не політизувався, і щоб уникнути спекуляцій».

Фото: Ізбірком

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY