detector.media
16.04.2018 12:29
Комітет ВР з питань нацбезпеки розгляне факти корупції, оприлюднені в журналі «Новое время»
Комітет ВР з питань нацбезпеки розгляне факти корупції, оприлюднені в журналі «Новое время»
Комітет Верховної Ради з питань національної безпеки і оборони планує у середу, 18 квітня, розглянути факти корупції при закупівлі військової техніки та обладнання, оприлюднені в журналі «Новое время» 5 квітня 2018 року. На засідання запрошено керівників Міноборони, НАБУ та СБУ.

Про це повідомляється на сайті комітету.

«18 квітня 2018 року відбудеться засідання Комітету, на якому першим питанням заплановано розгляд фактів корупції при проведенні закупівель військової техніки та обладнання, які були оприлюднені в журналі «Новое время» від 5 квітня 2018 року №13. Запрошення для участі у засіданні Комітету направлені директору Національного антикорупційного бюро України Ситнику А.С., Голові Служби безпеки України Грицаку В.С., Міністру оборони України Полтораку С.Т., головному редактору журналу «Новое время» Сичу В.В», - йдеться у повідомленні.

Як повідомляв «Детектор медіа», головред журналу «Новое время» Віталій Сич на своїй сторінці в Facebook розповів, що до нього в офіс без попередження і попередньої домовленості прийшли адвокати нардепа Сергія Пашинського для «врегулювання» питань, що виникли у фігурантів журналістського розслідування про держзамовлення для військово -промислового комплексу.

За словами головреда, публікація викликала бурхливу реакцію у героїв розслідування, від редакції зажадали спростування і пригрозили судовими позовами. Віталій Сич також повідомив, що жодну з перелічених вимог він виконувати не збирається, і що йому не погрожували подібним чином ще з часів Януковича.

Нагадаємо, концерн «Укроборонпром» збирається судитися із журналістами видання «Новое Время» через публікацію про зловживання в оборонній сфері. Відповідну заяву розміщено на сайті концерну.

«Вважаємо публікацію «Новое Время» диверсією проти обороноздатності держави. Вона завдає репутаційних збитків Концерну і нашим міжнародним партнерам. Тому прийнято рішення у судовому порядку захистити інтереси Концерну», - сказано в заяві. 

У концерні також назвали розслідування журналістів брехливим та неаргументованим і додали, що пропонували виданню «опублікувати відповідну інформацію, аби вирішити конфлікт», але «Новое Время» відмовилося надати суспільству аргументи тих, кого вони звинуватили у злочинних діях».

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY