detector.media
15.04.2018 10:30
До засудженого у Криму голодуючого українського активіста Балуха не пускають медиків - правозахисник
До засудженого у Криму голодуючого українського активіста Балуха не пускають медиків - правозахисник
За словами правозахисника, вимоги пустити до активіста медиків відхиляють, оскільки стан засудженого «не є настільки критичним». Володимир Балух оголосив голодування 19 березня на знак протесту проти вироку, який виніс йому підконтрольний РФ суд.

До незаконно ув’язненого в окупованому Криму українського активіста Володимира Балуха не пускають медиків. Про це заявив заступник голови правління Кримьської правозахисної групи Володимир Чикригін в ефірі «Громадського радіо».

«У нас немає об’єктивної інформації про стан здоров’я Володимира Балуха, оскільки до нього не пускають медиків. Адвокати Балуха, коли бачать його на суді, помічають, що йому стає гірше, але без обстежень щось конкретне сказати неможливо», — зазначив Чикригін.

Він розповів, що адвокати активіста постійно подають клопотання, щоб до Володимира Балуха пустили медиків, але їх відхиляють, посилаючись на те, що стан його здоров’я не є настільки критичним.

«Навіть коли його тримали під домашнім арештом, йому не дозволяли з’їздити в Сімферополь зробити обстеження», — сказав Чикригін.

Балух не називає строків закінчення голодування, зазначив також правозахисник.

«На останньому засіданні йому передавали звернення українських депутатів, у якому вони закликають його припинити голодування, але Балух поки що відмовляється», — повідомив Чикригін.

Раніше повідомлялося, що Володимира Балуха б’ють і намагаються зламати психічно

Нагадаємо, що 4 серпня 2017 року Роздольненський суд анексованого Криму засудив до позбавлення волі на три роки і сім місяців українця Володимира Балуха, відомого тим, що він вивісив на своєму будинку в селі Серебрянка український прапор, а також прикріпив табличку «вулиця Героїв Небесної Сотні». Балуха звинуватили в начебто незаконному придбанні та зберіганні боєприпасів і вибухових речовин.

19 березня 2018 року Володимир Балух оголосив голодування на знак протесту проти винесеного йому вироку.

28 березня Міністерство закордонних справ України вимагало негайно звільнити Балуха. Український омбудсмен Людмила Денисова звернулася до російської колеги з проханням допустити лікарів до голодуючого активіста.

У квітні низка депутатів Верховної Ради направила Балуху звернення із закликом припинити голодування. Звернення до Балуха підписали Рефат Чубаров, Світлана Заліщук, Мустафа Найєм, Єгор Соболєв, Владислав Голуб, Сергій Лещенко, Валерій Карпунцов, Юрій Соловей, Іван Спориш, Олег Мусій, Віктор Кривенко, Володимир Арешонков, Юрій Дерев’янко, Леонід Ємець, Тетяна Острікова, Михайло Головко, Юрій Павленко, Андрій Білецький, Борислав Береза, Ігор Шурма, Віктор Вовк та Геннадій Кривошея.

11 квітня начальник Роздольненського ізолятора тимчасового тримання Валерій Ткаченко під час засідання суду у справі Балуха заявив, що написати рапорт про конфлікт з активістом йому наказали, щоб порушити кримінальну справу проти нього.

Того ж дня утримуваний в анексованому Криму Балух відмовився припинити голодування.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY