detector.media
14.04.2018 14:44
В ОБСЄ розкритикували блокування Telegram у Росії
В ОБСЄ розкритикували блокування Telegram у Росії
Представник ОБСЄ з питань свободи ЗМІ закликав переглянути рішення суду щодо Telegram і створити в РФ умови для вільного й незалежного інформаційного простору.

Організація з безпеки і співробітництва в Європі (ОБСЄ) стурбована через постанову суду про блокування месенджера Telegram у Росії. Відповідну заяву було розміщено на сайті організації у п'ятницю, 13 квітня, передає DW.  

«Це рішення викликає глибоке занепокоєння, оскільки заважає компаніям, які забезпечують роботу інтернету, відігравати важливу роль у сприянні реалізації права на свободу слова», - заявив представник ОБСЄ з питань свободи ЗМІ Арлем Дезір.

Упродовж останніх років Telegram став важливим каналом для поширення інформації різними ЗМІ, відзначив Дезір. Він закликав російську владу переглянути рішення про блокування і «створити сприятливі умови для вільного, незалежного і різноманітного інформаційного простору». 

Як повідомлялося, 13 квітня Таганський районний суд Москви задовольнив позов «Роскомнагляду» й ухвалив рішення про блокування месенджера Telegram в Росії за відмову надати Федеральній службі безпеки (ФСБ) ключі для дешифрування обміну інформацією користувачів.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY