detector.media
13.04.2018 19:04
Екс-директор видання «Твоє місто. Чернівці» назвав маніпуляціями заяви про втручання інвесторів у редакційну політику проекту
Екс-директор видання «Твоє місто. Чернівці» назвав маніпуляціями заяви про втручання інвесторів у редакційну політику проекту
Видання «Твоє місто. Чернівці» призупинило активну діяльність через непорозуміння з інвесторами проекту. Сайт «Твоє місто. Чернівці» оприлюднив заяву редакції та наглядової ради медіа-хабу «Твоє місто» (Львів) про те, що вони не розділяють позицію чернівецьких інвесторів щодо редакційної політики видання.

Колишній директор видання «Твоє місто. Чернівці» Олександр Білоус прокоментував «Детектору медіа» своє бачення причин призупинення активної роботи проекту.

«Коли виникла ідея створення у Чернівцях незалежного, незаангажованого, якісного медіа, чернівецькі засновники звернулись до львівського медіа-хабу «Твоє Місто», щоб перейняти їхній досвід, бо співпадали цінності, цілі, моральні якості. Львівські партнери мали організувати роботу редакції, допомогти в маркетингових питаннях, управлінським досвідом створення якісного незаангажованого медіа. Але на практиці ми не отримали усього, що було перераховано вище. На наші численні запити, листи щодо функціонування сайту, телефонні дзвінки - не було зворотньої реакції. Була відсутня елементарна комунікація між керівниками львівського «Твого Міста» та колективом», - заявив пан Білоус.

«Коли виникло запитання у чернівецьких засновників щодо досягнутих цілей за перші три місяці роботи, організаційних, проблемних моментів, також щодо того, чому немає нормальної комунікації між редакціями (Львів-Чернівці), як відбувається просування порталу і всіх інших робочих процесах, керівництво медіа-хабу «Твоє Місто» повідомило, що обмежує роботу в Чернівцях і водночас позбавили доступу до «адмінки» весь колектив чернівецької редакції. Тобто, не весь колектив пішов, а весь колектив - «пішли», - додав він.

При цьому Олександр Білоус заявляє, що ніхто не встручався в редакційну політику видання.

«Заяви про втручання в редакційну політику - маніпуляції. Ніхто ніколи не диктував, що писати, що ні! Кожен із журналістів може це підтвердити», - сказав він.

За словами Білоуса, наразі колектив видання шукає шляхи виходу із ситуації.

Як повідомлялося, з власних джерел «Детектору медіа» стало відомо, що інвестори проекту вже створили новий аналогічний сайт, залучивши до нього журналістів «Твого міста. Чернівці». Олександр Білоус назвав цю інформацію нісенітницею.

«Щодо того, чи створений новий сайт - нісенітниця. Немає нічого і нікого (назви, домену, фінансування, головного редактора) Так, зупинятись ми не будемо, наш колектив і далі хоче робити якісний незаангажований продукт. Будемо починати все з початку, але із тими ж цілями, цінностями і переконаннями, які декларували при створенні «Твоє Місто.Чернівці». Питання інвесторів, хто підтримає наш проект, - відкрите, ми їх шукаємо», - сказав він.

Як повідомляв Детектор медіа, увечері 12 квітня сайт «Твоє місто. Чернівці» оприлюднив заяву редакції та наглядової ради медіа-хабу «Твоє місто» (Львів) про те, що вони не розділяють позицію чернівецьких інвесторів щодо редакційної політики видання і що проект «призупиняє активну діяльність». 

Директор львівського медіа-хабу «Твоє місто» Тарас Яценко і редакторка видання «Твоє місто. Чернівці» Христина Гаврилюк заявили, що інвестори хотіли мати можливість безпосередньо комунікувати із журналістами в редакції та висловлюватися, що їм подобається, а що – ні.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY