detector.media
12.04.2018 10:49
Канал UATV розпочав мовлення на окуповані території Луганщини - МІП
Канал UATV розпочав мовлення на окуповані території Луганщини - МІП
UATV, телеканал Мультимедійної платформи іномовлення України, розпочав мовлення у тестовому режимі на окуповані території Луганської області.

Про це повідомляє прес-служба Міністерства інформаційної політики України.

Із телевежі в Бахмутівці (Луганська область) КП «Інноваційно-інформаційний центр» (м. Сєверодонецьк) почало трансляцію UA|TV в тестовому режимі на 40-му ТВК з потужністю 1,2 кВт у цифровому форматі DVB-T2, йдеться в повідомленні.

«Робота в рамках Комісії з питань забезпечення стабільного функціонування системи національного телебачення і радіомовлення при Міністерстві інформаційної політики України продовжується. І ми раді повідомити про ще один крок до забезпечення повноцінного мовлення UA|TV на окуповані Крим та Донбас», - заявив міністр інформаційної політики України Юрій Стець.

Раніше МІП повідомляло, що телеканал іномовлення UA|TV почав мовити у тестовому режимі на окуповані території Криму та Донецької області відповідно з телевеж у Чонгарі (Херсонська область) та Волновасі (Донецька область).

МІП також нагадує, що телеканал UA|TV почав працювати 1 жовтня 2015 року. Правовим підґрунтям для його роботи є розроблений Міністерством інформаційної політики Закон України «Про систему іномовлення України», ухвалений Верховною Радою 8 грудня та підписаний Президентом 28 грудня 2015 року.

Канал транслює новини та програми власного виробництва через супутникові та кабельні мережі п’ятьма мовами - українською, англійською, російською, арабською та кримськотатарською.

Як повідомляв «Детектор медіа», 12 червня 2017 року прес-служба Луганської обласної держадміністрації повідомила, що сигнал із нової телевежі, нещодавно побудованої і відкритої в Бахмутівці Новоайдарського району Луганщини, перетинає передбачений радіус у 80 км і досягає міста Довжанськ.

Відкриття радіотелевізійної станції у Новоайдарському районі надало можливість покриття українським телебаченням та радіомовленням не тільки населених пунктів вздовж лінії розмежування, а й частину тимчасово окупованих територій області, йшлося у повідомленні.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY