detector.media
11.04.2018 14:22
19 квітня драма Юрія Речинського «Січень – березень» виходить у прокат
19 квітня драма Юрія Речинського «Січень – березень» виходить у прокат
Київська прем'єра українсько-австрійської драми «Січень – березень» відбудеться 14 квітня в рамках 7-го фестивалю «Тиждень австрійського кіно», де режисер особисто представить стрічку.

Про це повідомляє прес-служба компанії Arthouse Traffic.

«Січень – березень» розповідає дві паралельні історії. Перша – про молоду пару, австрійку Ханну та українця Юру, які потрапляють в автомобільну аварію. Друга – про матір Ханни Марту, яка у Відні переживає розлад особистості, викликаний хворобою Альцгеймера. Міжнародна назва стрічки – «Ugly». Слоган фільму – «Біль. Секс. Суїцид. Народження».

Для Юрія Речинського фільм став дебютною художньою роботою, раніше він працював над документальним кіно, - його стрічка «Хворісукалюди» була призером кінофестивалів у Сараєво, Лондоні, Відні та Мехіко.

Світова прем'єра стрічки «Січень – березень» відбулася в рамках конкурсної програми Роттердамського кінофестивалю, відомого увагою до новаторського та експериментального кіно. В Україні фільм був вперше показаний у конкурсі Одеського кінофестивалю.

Операторами фільму виступили номінанти на премію «Оскар» Вольфганг Талер, відомий по роботі з Ульріхом Зайдлем, і його син Себастьян Талер, який також знімав «Стрімголов» Марини Степанської.

Фільм створювався в копродукції Австрії та України: фінансування надавали Державне агентство з питань кіно, Австрійський кіноінститут і телеканал ORF. Одним із продюсерів став класик австрійського кіно Ульріх Зайдль (трилогія «Рай»). Українським продюсером фільму виступила компанія «Пронто Фільм» Максима Асадчого («Поводир», «Брати. Остання сповідь»).

Зйомки «Січня – Березня» пройшли в 2014-2015 роках в Кривому Розі та Відні. У фільмі зіграли зірка європейського кіно Марія Хофштеттер, Ангела Ґреговіч, а також українці Лариса Руснак, Валерій Бассель та Влад Троїцький. Музику до фільму написав композитор Антон Байбаков, відомий своїми роботами для «Українських шерифів», «Все палає», «Зеленої кофти».

Як повідомляв «Детектор медіа», у квітні фільм отримав приз за найкращу операторську роботу на австрійському кінофестивалі Diagonale.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY