detector.media
05.04.2018 12:51
До 15 квітня – прийом заявок на конкурс мінігрантів для антикорупційних журналістських розслідувань
ГО «Антикорупційний штаб» оголошує конкурс мінігрантів на проведення антикорупційних журналістських розслідувань.

До участі запрошуються усі, хто працює, або прагне реалізувати себе у жанрі журналістських розслідувань.

Антикорупційний штаб популяризує використання сучасних інструментів для викриття та запобігання корупційним зловживанням. Одним з таких інструментів є «Приховані Інтереси» interes.shtab.net - сайт, що дозволяє перевірити місцевих чиновників на наявність конфлікту інтересів за допомогою бази даних та автоматичного аналізатора документів. За лічені секунди аналізатор перевірить будь-який завантажений вами машинозчитувальний документ (наприклад, стенограми засідань міських рад, проекти порядків денних, звіти з публічних закупівель тощо) на предмет наявності депутатських фірм та суттєво пришвидшить проведення якісного антикорупційного розслідування.

Для участі у конкурсі потрібно заповнити коротку заявку (https://goo.gl/iUwLbR) на проведення антикорупційного журналістського розслідування, яке б ви хотіли реалізувати з допомогою сайту «Приховані інтереси». Проект журналістського розслідування може включати створення відеоматеріалів та текстів, найкращі з яких буде підтримано Антикорупційним Штабом (юридичний супровід, надання мінігранту) та опубліковано на медіаресурсах «Антикорупційного штабу».

Оскільки сьогодні портал «Приховані інтереси» реалізовано у восьми регіонах, заявки приймаються від журналістів, блогерів та громадських активістів з наступних областей: Київ, Львів, Одеса, Дніпро, Харків, Житомир, Івано-Франківськ, Тернопіль.

Конкурс передбачає надання до 3 мінігрантів. Загальний бюджет конкурсу становить 10 тисяч грн.

Дедлайн подачі заявок – 15 квітня 2018 квітня. Надіслані після дедлайну заявки не розглядатимуться.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY