detector.media
04.04.2018 19:15
Тимошенко вибачилась перед журналом «Новое время» за негативні вислови через «рейтинг брехунів»
Тимошенко вибачилась перед журналом «Новое время» за негативні вислови через «рейтинг брехунів»
У «Першому рейтингу популістів і брехунів в українській політиці» від VoxUkraine, який опублікував журнал «Новое время», Юлія Тимошенко посіла перше місце.

Юлія Тимошенко вибачилась перед журналом «Новое время» за негативні вислови в адрес видання під час ефіру «Свободи слова» на ICTV. Відповідне повідомлення розміщене на офіційній сторінці Юлії Тимошенко у Facebook.

«Моя критика не стосувалася журналу "Новое время". Якщо журналісти і редактори видання сприйняли мої слова на свій рахунок – мені дуже шкода, тому що я не це мала на увазі. Вибачте, якщо склалося інше враження», - сказано в повідомленні.

За словами Тимошенко, її обурило, що журнал розмістив на свої сторінках «Перший рейтинг популістів і брехунів в українській політиці», який склала аналітична платформа VoxUkraine.

«Насправді на програмі я висловила жаль, що на сторінках такого поважного видання виходить маніпулятивний, упереджений і необ’єктивний рейтинг від структури VoxUkraine - хто з політиків говорить неправду. І за цим рейтингом виходить, що у нас найправдивіші політики - це Петро Порошенко і Володимир Гройсман. А опозиційні політики визнані найбільш неправдивими. Саме цю структуру, яка робить суб’єктивні рейтинги з очевидною метою маніпулювання свідомістю, я і критикувала в ефірі. Але не журнал», - наголосила Юлія Тимошенко.

Як повідомляє «Громадське», у понеділок, 2 квітня, в ефірі каналу ICTV голова фракції БПП Артур Герасимов навів дані щодо прогулів народних депутатів, опубліковані в журналі «Новое время». Журналісти, у свою чергу, посилаються на результати досліджень «Комітету виборців України».

Тимошенко попросила у Герасимова журнал і сказла: «Хочу показати, як формується бруд. От якщо ви купите ось цей журнальчик... Я хочу запитати, наскільки ж уже треба не поважати людей, не поважати себе, щоб ось такий бруд практично ганяти».

Також Тимошенко обурилась, що у журналі оприлюднена інформація про те, що лідерами неправдивої інформації та маніпуляцій серед українських політиків названі Юлія Тимошенко і лідер фракції «Опозиційний блок» Юрій Бойко.

Нагадаємо, що у «Першому рейтингу популістів і брехунів в українській політиці» від VoxUkraine Юлія Тимошенко посіла перше місце. Рейтинг був підготовлений для журналу «Новое время» на основі моніторингу висловлювань 20 топ-політиків за два місяці 2017 року. Впродовж цього періоду проект зібрав 424 висловлювання політиків, що містять факти й піддаються перевірці, та проаналізував їхню риторику.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY