detector.media
03.04.2018 10:36
Фільм «Вбивство Павла» отримає медаль IRE
Фільм «Вбивство Павла» отримає медаль IRE
Фільм «Слідство.Інфо» та OCCRP «Вбивство Павла» буде нагороджений медаллю Investigative Reporters and Editors Award – однією з найпрестижніших світових нагород в журналістиці розслідувань.

Про це повідомляє «Українська правда» з посиланням на сайт IRE. 

Таку ж медаль отримає відома серія матеріалів газети The New York Times про домагання в Голлівуді.

«Вбивство Павла» - це фільм «Слідство.Інфо» і OCCRP, автори якого намагаються знайти відповідального за смерть свого колеги.

«Журналісти продемонстрували неймовірну наполегливість та мужність, висвітливши місце злочину, відстеживши ключових свідків та аналізуючи цифрові відеозаписи, щоб розкрити підказки, які раніше не помічала поліція. Ніщо не може бути більше в дусі IRE», - йдеться у заяві організаторів.

Нагороду буде вручено на конференції IRE 2018 в Орландо, штат Флорида, 16 червня.

Як повідомляв «Детектор медіа», 10 травня 2017 року журналісти «Слідства.Інфо» та OCCRP презентували  фільм «Вбивство Павла» про свого колегу Павла Шеремета. У фільмі, зокрема, повідомляється, що Національна поліція не допитувала кількох можливих свідків убивства журналіста Павла Шеремета, які можуть мати стосунок до Служби безпеки України. 

Фільм викликав широкий резонанс як у журналістському середовищі, так і серед правоохоронців. Лунали й критичні відгуки на фільм, зокрема шеф-редактора "Детектора медіа" Наталії Лигачової.  

27 лютого 2018 року редакторка-засновниця «Української правди» Олена Притула у своїй заяві до генпрокурора Юрія Луценка вимагала розслідувати загибель журналіста «УП» Павла Шеремета у 2016 році як терористичний акт.

Павло Шеремет загинув 20 липня 2016 року внаслідок вибуху автомобіля в центрі Києва.

Убивство кваліфіковане прокуратурою Києва за статтею «умисне вбивство, вчинене способом, небезпечним для життя багатьох осіб».

Слідство наразі не встановило ані вбивць, ані замовників злочину.

 

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY